10.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияВиена: Българският филм „Възвишение” е част от официалната програма на Let’s CEE...

Виена: Българският филм „Възвишение” е част от официалната програма на Let’s CEE Film Festival

-- Реклама --

След като спечели наградата за най-добър филм в Балканския конкурс на 22-я Международен филмов фестивал „София Филм Фест”, филмът „Възвишение” пристига и във Виена. Той ще бъде част от официалната програма на фестивала за филми от Централна и Източна Европа Let’s SEE, който се провежда в австрийската столица за шести път.

На границата между исторически факти и художествена измислица „Възвишение“  връща зрителите в 1872, когато Димитър Общи (Филип Аврамов) осъществява Арабаконашкия обир, а сред сподвижниците му са Гичо и Асенчо – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача лично да предадат писмо на Левски. Издирването на Апостола се превръщаа в трагикомично приключение с нюанси на „револуция“, което събира букет от цветисти възрожденски образи под лозунга „наша свобода от нас зависва“. Само пет месеца след премиерата си в България филмът е гледан от повече от 140 000 зрители.

Филмът на режисьора Виктор Божинов, направен по едноименния роман на Милен Русков, ще може да се гледа на 13 и 14 април в Actors Studio.

„Опасно добри филми” е мотото на тазгодишния Фестивал на Централно- и източноевропейското кино. От 13 до 22 април любителите на седмото изкуство ще могат да гледат 155 игрални, документални и кратки филма, представени от 25 държави от региона.

Припоняме, че през април българите във Виена ще имат възможност да гледат още два български филма – документалния „Това е България” и „Слава”.

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации