5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияД-р Анелия Хохвартер спечели специалната награда "Човек с голямо сърце"

Д-р Анелия Хохвартер спечели специалната награда „Човек с голямо сърце“

-- Реклама --

Второто място в номинациите „Будител на 2017“,  както и специалната награда на индустрията „Човек с голямо сърце“ спечели д-р Хохвартер в кампанията „Будител на годината 2017“ на Радио FM+

снимка Радио FM+

Международно признатата очна лекарка д-р Анелия Хохвартер бе отличена със специалната награда „Човек с голямо сърце“ на фирма „Стримона“ в тазгодишната кампания на Радио FM+. Престижното отличие й бе връчено за многобройните й социални ангажименти и доброволчески инициативи. Тя е инициатор на кампанията „Лакомат за България“, която има за цел набирането на средства за купуване на първия за България робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят.

снимка Радио FM+

Повече от 10 000 човека са участвали в гласуването като първото място бе отредено на Румен Манов „заради начина, по който осмисля родолюбието, заради забележителния проект „Приказка за България“, обогатяващ познанието за историята ни, заради осмислените поводи за родолюбие“. С разлика от само няколко процента на второ място е д-р Хохвартер.

Д-р Анелия Хохвартер е офталмолог, работи във виенската болница „Рудолф Щифтунг“. От години тя е анагжирана със социални проекти и дарителска дейност. В момента международно признатата очна лекарка се е посветила на кампания за събиране на средства, необходими за закупуването на уреда Лакомат, който се използва за рехабилитация на хора с частично или цялостно нарушени двигателни функции.

Радио FM+ организира кампанията „Будител на годината“ за четвърта поредна година. Инициативата цели да насочи вниманието върху личности, направили през годината нещо стойностно и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.

 

_______________________

Още по темата:

Гласувайте за д-р Анелия Хохвартер за Будител на годината 2017 в класацията на Радио FM+

Д-р Анелия Хохвартер: Контактът с хората е много важен за мен – интервю за списание „Българите в Австрия“ бр.21/2010

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации