5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноПочивка две в едно през цялата година

Почивка две в едно през цялата година

-- Реклама --

Спа хотел „Калина” в курорта Боровец предлага отлични условия за отдих и възстановителни процедури

hotel Kalina

В последните години все повече хора търсят предимствата на спа почивката. Претоварени, уморени и оплакващи се от не една и две болежки по тялото, те искат да получат едновременно отдих и възможност да възстановят кондицията си и облекчат някои болки.

България е на едно от първите места в Европа по богатство и разнообразие на хидротермални води и климат, подходящ за лечение. Още от римско време страната ни е била известна с лечебните си бани и не случайно императорите са идвали по нашите земи, за да се лекуват. Днес  спа и балнеотуризмът отново привличат почитатели на чистия въздух и лечебната вода.  Сред фирмите на туристическия пазар, предлагащи най-голямо разнообразие от хотелска база и центрове за рехабилитация е „Профилактика, рехабилитация и отдих”ЕАД („ПРО”ЕАД). Дружеството разполага с 18 хотела, разположени както в най-известните балнеоложки курорти  (Велинград, Павел баня, Вършец, Хисаря), така и в китни български градове (Тетевен, Стрелча) или в близост до по-големи центрове като Сливен, Габрово, Пловдив. Отличителен белег на всички тях е високото качество на предлаганите услуги в областта на балнеологията, физиотерапията и здравословното хранене. Разполагащи с  модерни рехабиталиционни центрове и висококвалифициран специалисти, хотелите отдавна са се утвърди като приятно място за почивка и възстановяване на достъпна цена.

Сред новите попълнения в портфолиото на компанията е хотел „Калина”, разположен в най-стария български планински курорт Боровец.

На Боровец и зиме, и лете

Предимствата на вековните иглолистни гори и здравословният климат на тази местност са оценени още през 1896 г., когато княз Фердинанд строи там своята лятна резиденция и ловни хижи. По негов пример и други представители на аристокрацията изграждат там своите вили и мястото постепенно се оформя като моден курорт. По това време то е известно като „Чам кория”, а от 1942 г. носи името Боровец. През 60-те и 70-те години на 20-и век започва развитието на зимните спортове като днес скиорите се радват на 58 км. писти, най-дългата от които е 12 км. Има условия за сноуборд, ски бягане, фристайл и фрирайд, а за любителите на нощните карания и осем осветени склона.

borovec (1)

И през лятото курортът, разположен по северните склонове на Рила, има какво да предложи на любителите на планината. Сафари с джип, off road маршрути, планинско колоездене, конна езда, стрелба с лък, забавления във въжения парк „Боропандия” са само част от забавленията, които се предлагат на гостите. Активните планински преходи могат да се съчетават с разходка с пикник сред природата, а малчуганите разполагат с прекрасни условия за игра в детския клуб „Боропенд”.

Спа хотел „Калина”

Сгушен във вековна борова гора хотелът с красивото българско име „Калина” се намира на около два километра от центъра на курорта. Така гостите могат да се насладят на тишината и спокойствието на природата и удобствата на базата. Това, което отличава този хотел от останалите в района, е модерният център за рехабилитация, оборудван с лечебни вани, тангентори, фитнес зала, сауна, парна баня, масажен кабинет. След индивидуален лекарски преглед всеки посетител може да започне процедури, съобразени с неговите нужди (водолечение, физиотерапия, кинезитерапия, масаж). Рехабиталиционният център предлага отлични условия за лечение на заболявания на дихателната система, периферната нервна система, опорно-двигателния апарат, функционални заболявания на централната нервна система.

kalina-room (600 x 399)

„Хотел „Калина” се превърна в любимо място за отдих на семейството ми”, споделя Спас Горанов. През зимата обичам след ски да взема лечебна вана, масаж и чаша горещ планински чай. След седмица на този режим със съпругата ми сме като нови”, смее се той. Неговата любима комбинация за лятото е пешеходен маршрут, сауна и отново чаша ароматен билков чай, докато нежната половина на семейството залага на физиотерапия. Чистият въздух и спокойствието допринасят за пълното откъсване от ежедневния стрес и възстановяване на душевния и физически баланс.

Хотел "Калина" предлага отлични условия за спорт и фитнес
Хотел „Калина“ предлага отлични условия за спорт и фитнес

Специална оферта за 2016

Боровец е предпочитан курорт заради близостта му до София (70 км) и Самоков (10 км), мекия климат имногобройните възможности за активен отдих. Хотел „Калина” привлича гостите с уют, комфорт и чудесни условия за рехабилитация. Така почиващите там получават ефект „две в едно” – релакс и добавена стойност за здравето си. За 2016 година „ПРО” ЕАД предлага на гостите на хотела специална оферта, включваща нощувки и процедури:

  • 1 нощувка със закуска, ползване на сауна, фитнес, парна баня – 35лв. на човек
  • 7 нощувки със закуски, вечери, първичен медицински преглед, до 2 бр. процедури дневно по лекарско предписание – 290.00 лв. на човек
  • 10 нощувки със закуски, вечери, първичен медицински преглед, до 2 бр. процедури дневно по лекарско предписание – 400.00 лв. на човек

Офертите за всички обявени цени включват туристически данък и туристическа застраховка.

 

Резервации за хотел „Калина” могат да се направят директно в хотела или на имейл: sales@bgholiday.com

Повече информация може да намерите на сайта на „ПРО“ЕАД: www.bgholiday.com

 

PR материал

 

 

 

 

 

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации