9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългария открива ново почетно консулство в Австрия

България открива ново почетно консулство в Австрия

-- Реклама --

Санкт Пьолтен ще е седалището на новото почетно консулство

Sankt PoltenНа свое редовно заседание правителството прие решение за откриване на почетно консулство на България в Австрия със седалище в град Санкт Пьолтен. За почетен консул с консулски окръг, обхващащ територията на федералната провинция Долна Австрия, е назначен австрийският гражданин д-р Петер Харолд.

На фона на динамично и успешно развиващите се българо-австрийски отношения, сътрудничеството с федералната провинция Долна Австрия се отличава с особен интензитет, солиден взаимен интерес и отлични перспективи за по-нататъшно задълбочаване, се посочва в мотивите на решението. В политическия диалог е изградено взаимно доверие, а в областта на търговията, инвестициите и икономическите връзки са реализирани редица съвместни проекти.

Д-р Харолд познава добре и от дълги години България, притежава необходимия авторитет и отлични контакти както в Австрия, така и у нас. Ангажиран е с редица проекти за насърчаване на сътрудничеството и популяразиране на българската култура и наука в Долна Австрия. През 2013 г. заслугите му са отличени с почетен знак на българското Министерство на културата. С присъствието и дейността си той би могъл да допринесе съществено за увеличаване на видимостта на България като бизнес и инвестиционен партньор, да разшири кръга на заинтересованите от контакти с България фирми и институции в Долна Австрия, да популяризира страната ни като туристическа дестинация чрез нейната култура, традиции, специфични природни дадености и съвременна туристическа инфраструктура.

България вече има почетно консулство в Залцбург като от юли 2001 . консул там е арх.Ерио Хофман.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации