17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКристоф Валц получи звезда на Алеята на славата

Кристоф Валц получи звезда на Алеята на славата

-- Реклама --

Австрийският актьор Кристоф Валц се сдоби със звезда на известната Алея на славата вчера.Режисьорът Тарантино го поздрави на церемонията

текст Йордан Геров

Waltz AFP
58-годишният Валц стана притежател на 2563-тата звезда на Алеята. Снимка от Агенция „Франс прес“

Двукратният носител на оскар е най-успешният трансфер на алпийската страна в Холивуд. Той вече е официално един от петнайсетимата си сънародници, получили през годините светското отличие. Сред предшествениците му са Арнолд Шварценегер, Хеди Ламар, Питър Лори и Били Уайлдър.

58-годишният Валц стана притежател на 2563-тата звезда на Алеята. „Случи ми се нещо, което като малко момче от Виена не съм си представял дори в най-смелите си мечти“, каза той в благодарствената си реч. Режисьорът Куентин Тарантино, който присъстваше на церемонията, поздрави след това пред всички своя близък приятел. Валцер му благодари от трибуната за съвместната им работа по двата му ленти, отличени с оскар – „Гадни копилета“ и „Джанго без окови“.

Хиляди австрийски и немски фенове отпразнуваха звездата на артиста в празничната вечер. Колегата му от Холивуд Самюъл Джаксън също изрази най-добрите си благопожелания.

От няколко дни по кината се върти и най-новата лента на австриеца – комедията „Пречукай шефа 2“. След последните проекти, в които се е снимал, са The Zero Theorem – научнофантастичен филм, където играе учен, търсещ смисъла на живота. В края на декември пък актьорът се разписа в драмата на Тим Бъртън „Големи очи“. В Европа през април 2015-а ще излезе филм на артиста заедно с Еми Адамс, с която си поделят главните роли, за семейство художници.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации