17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАнонимни смъртни заплахи срещу вътрешния министър на Австрия заради бежанската политика

Анонимни смъртни заплахи срещу вътрешния министър на Австрия заради бежанската политика

-- Реклама --

Йохана Микъл-Лайтнер е заплашена със смърт, ако допусне още бежанци в страната

Йоханна Микъл-Лайтнер снимка: APA/ROLAND SCHLAGER
Йохана Микъл-Лайтнер
снимка: APA/ROLAND SCHLAGER

В австрийското министерство на вътрешните работи и държавната телевизия ORF са получени анонимни писма съдържащи обиди и смъртни заплахи към вътрешния министър, съобщава австрийската информационна агенция АПА. Повод за заплахите са твърде либералната, според пишещия, бежанска политика на Австрия, за която е отговорна именно Йохана Микъл-Лайтнер. Ако тя допусне приемането на още бежанци в страната, ще бъде убита, заедно с още 50 представители на SPÖ, ÖVP и Зелената партия.

Прокуратурата е реагирала незабавно, образувайки предварително производство срещу неизвестен извършител. От ресорното министерство отказват коментар по случая.

В алпийската република, където преобладава католическото население, отдавна се води дебат по темата за правата и задълженията на имигрантите и мюсюлманите. Въпреки определените квоти, някои провинции отказват да приемат и настаняват бежанци, което води до струпването им в столицата.

С антиимигрантската си платформа крайнодясната партия FPÖ  привлича все повече подкрепа и според последните социологически проучвания вече се е изравнила по популярност със Социалистическата и Народната партия.

В началото на месеца Австрия постави на обсъждане законопроект, забраняващ чуждестранното финансиране на ислямски организации в страната. Целта на промените, които не се приемат еднозначно от обществото, е страната да създаде повече условия за справяне с екстремизма. 

________________

Още по темата:

Австрия се готви да забрани чуждестранното финансиране на ислямски организации 





СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации