5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияСладолед: В Австрия предпочитат ванилия и стратачела

Сладолед: В Австрия предпочитат ванилия и стратачела

-- Реклама --

Мъжете и жените имат различни сладоледени предпочитания, сочи проучване

eis1Онлайн допитване сред 500 австрийци показва, че най-предпочитаните видове сладолед в алпийската република за ванилия и стратачела. Те водят убедително класацията, печелейки гласовете на 42% от запитаните. След тях се нареждат шоколадовият и ягодовият сладолед със съответно 40 и 39% от гласовете.

В дъното на вкусната класация са сортовете кафе (32%), кестен (25%) и лимон (25%).

Мъжете предпочитат ванилия

Проучването показва още и голяма разлика във вкуса на мъжете и жените. Докато 47% от господата залагат твърдо на ваниловия сладолед, дамите го подреждат на трето място. И ако нежната половина обожава шоколада и убедително го класира на първо място с 42%, то за силния пол той не е и в топ три, а заема почетното пето място.

Австрийците обичат да си похапват сладолед. 60% от тях си подслаждат с него минимум веднъж в седмицата, 29% – няколко пъти седмично, а 6% – всеки ден.

Къде във Виена да похапнем сладолед – неофициална класация

Във Виена има няколко култови сладоледени салона, които горещо препоръчаме. Класацията ни е абсолютно субективна и няма претенции за представителност 🙂

eis2За нас първото място е твърдо за Тухлаубен. Намира се в центъра, близо до Грабен. Рядко има свободни места, но може да си вземете и на крак. Задължително опитайте нугат – правят го на място и е наистина забележителен сладолед. Не пропускайте и някое от плодовите предложения, както и рафаело, макарон и ванилия.

С една идея разлика на второ място слагаме сладоледения салон на Шведенплац. Има повече място отвън, прекрасен избор и наистина висококачествен италиaнски сладолед.

eis3Третото място е за Тихи на Ройманплац. Малко е встрани от центъра, но заради лешниковия и ягодовия сладолед си струва да се разходите. Кайсиевите кньодели и сладоледените торти също не са за подценяване.

Не че не харесваме сладоледите на Занони, но са твърде масови и някак им липсва индивидуалност. Затова пък ги има на няколко места в центъра и не затварят през есенно-зимния сезон.

Напоследък са модерни сладоледите от биопродукти, както и замразеният йогурт. Те печелят все повече почитатели и могат да се намерят в центъра на австрийската столица.

Сигурно има и други култови места, където може да се хапне добър сладолед. Ще се радваме, ако ни ги препоръчате.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации