5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияAudioknigi.bg спечели наградата "Христо Данов" за електронно издаване

Audioknigi.bg спечели наградата „Христо Данов“ за електронно издаване

-- Реклама --

Само година след създаването си сайтът за аудио книги на български език е носител на национална награда

Дениз Герганова получава националната награда "Христо Данов"
Дениз Герганова получава националната награда „Христо Данов“

Първата онлайн платформа и електронно издателство за аудио книги в България – Audioknigi.bg, спечели тазгодишната наградата за принос към книжовната култура „Христо Г. Данов“ – категория „Електронно издаване и нови технологии“.

Тържествената церемония по връчването се състоя в град Пловдив на 20.06.2014г. в къщата-музей на издателя Христо Данов, намираща се в Стария град.

Както блогът на българите в Австрия Меланж Булгарен вече писа, амициозният проект има виенски корени. Сайтът за аудио книги на български език Audioknigi.bg е създаден преди година от  Джони Пенков и Дениз Герганова, която от дълги години живее и работи във Виена, където се среща за пръв път със специалното преживяване, наречено аудио книга.

По повод получената награда екипът на Audioknigi.bg споделя: „Поласкани сме от това признание, което ни мотивира да продължаваме работата си със същия ентусиазъм и любов. Приемаме проекта по продуциране и записване на книги в аудио формат като кауза с много важно значение. Вярваме, че аудио книгите имат място на българския книжен и аудио пазар и са един нов и чудесен начин да преоткрием общуването си с литературата“.

Специално за Меланж Булгарен Дениз Герганова подчерта и значението на този тип възможност за среща с литературата и за българите зад граница. „Според мен е много важно, но и много трудно да създадем у децата ни, растящи в чужбина, интерес и любов към майчиния език. Аудио книгите са прекрасно съвременно средство да улесним допира им с българската литература. Това, че са електронен продукт, ги прави достъпни и за българите в чужбина, които не могат да си купуват хартиени книги на български.“

audioknigi

За Audioknigi.bg

В онлайн магазина на Audioknigi.bg ще откриете голямо разнообразие от български класически произведения, съвременни творби на признати и обичани автори, любими детски приказки и безплатно съдържание.

На сайта в момента могат да се чуят и купят произведения на Иван Вазов, Алеко Константинов, Йордан Йовков, Пейо Яворов, Пенчо Славейков, Гео Милев, Никола Вапцаров и други класици, а съвременната българска проза е представена с книги на Георги Господинов, Елена Алексиева, Алек Попов, Захари Карабашлиев, Ружа Лазарова, Михаил Вешим, Деян Енев, Никол Данева, Радостина Ангелова и др.
Можете да разгледате всички предложения и да чуете откъси от тях.

За контакти:

Дениз Герганова

Управител D&D Factory

denise@audioknigi.bg

+359 88 6943766

www.audioknigi.bg

_________________

Още по темата:

Българските аудио книги прохождат от…Виена

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации