10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИнформационна кампания ще запознава българите в чужбина с условията за бизнес в...

Информационна кампания ще запознава българите в чужбина с условията за бизнес в родината

-- Реклама --

От 1-ви февруари Българската агенция за инвестиции започва специална кампания за привличане на българите от чужбина.

 

Bulgarians abroad2,5 млн. са българите, работещи в чужбина. Заетите в България са 2,2 млн. Тези данни обяви председателят на Бълагарската агенция за инвестиции Светослав Младенов в интервю за в.”Стандарт”.

За да се прекрати тази тревожна тенденция Българската агенция за инвестиции (БАИ) започва специална кампания за привличане на българите от чужбина. Тя ще се проведе в 13 града от 11 държави, в които има сериозна концентрация на българи – Мадрид, Париж, Лондон, Брюксел, Амстердам, Берлин, Москва, Тел Авив, Истанбул, Ню Йорк, Чикаго, Бостън, включително и Виена.

Експерти на агенцията ще представят дейността й и ще запознаят сънародниците ни с конкретните мерки и програми за реализация в България. Българите в чужбина ще бъдат  информирани за макроикономическата ситуация в страната, за перспективните сектори, в които биха могли да се реализират и нивата на заплащане. Ще бъдат представени възможностите на оперативните програми за стартиране на бизнес, възможностите за стажове в държавните институции, насърчителните мерки на Агенцията по заетостта специално към младежите.

„Целта на кампанията е да бъдат създадени условия за непрекъснато проактивно включване на българската икономически и образователно активна диаспора в чужбина в процеса на привличане на преки чуждестранни инвестиции и в процеса на изграждане на положителен имидж на България.”, това каза специално за Меланж Булгарен Ангел Ангелов, специалист „Маркетинг и Реклама” в консорциума „Ламбаджиев-Кръстев”. Фирмата е спечелила обществена поръчка с предмет „Информационни кампании сред българите в чужбина с цел популяризиране на инвестиционния климат и връщане на нашите емигранти и учащи се български студенти в България”. Възложител на поръчката е БАИ. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.), приоритетна ос 4 „Укрепване на международните пазарни позиции на българската икономика”.

Bulgarians in Vienna

Срещата с българската общност във Виена е предвидена за 13 февруари 2014 г. 

Austria Trend Hotel Ananas,
Rechte Wienzeile 93-95 / Sonnenhofgasse 8-10,
Vienna 105

Час: 18.00 ч. 

За целта има създаден специална група във Фейсбук.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации