8.7 C
Виена
сряда, 28 февруари, 2024
spot_img
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Прожекция на филма 18% сиво

14.11.2021 @ 15:30 - 17:30

„Дали съм мрачен интроверт, или безпощаден хроникьор“ – фотографът Зак (Рушен Видинлиев) се чуди като кое от двете да представи работата си, а ще се лута между тях и до края на филма по романа на Захари Карабашлиев.

Зак ще гледа над скалите, докато размишлява за загубената любов – със съпругата му Стела (Доля Гавански) се местят от Варна в Лондон в името на по-добро бъдеще, а тя разбива всичко, като го изоставя няколко години по-късно. Тъкмо да ни стане симпатичен заради разпарчетосаното си сърце, което го води на самотно пътуване из Европа в търсене на нов смисъл, когато Зак започва да мисли за реалната хроника на събитията – и се оказва, че май не е бял и добър, а контролиращ и емоционално незрял. По пътя той е меланхолик, но и приключенец, жаден за среща с всякакви персонажи. Режисьорът на „Тилт“, Виктор Чучков-син, поръсва стъпките му ту с тъжното пиано на Чучков-баща, ту със задъхани сцени с трептящата камера на Ненад Бороевич. Както казва името, 18% сиво е за напрежението между черното и бялото, докато един мъж учи за себе си, любовта, хашиша и фотографията. Ако сте фенове на книгата, вече усещате, че това не е буквоядска екранизация (че действието е в Европа, а не в Щатите, е най-малката разлика), с което успява да стане история, свързана, но и отделна от романа си родител.
Език: български и английски
Жанр: драма
България/Великобритания/Германия/Северна Македония/Сърбия/Белгия/Унгария, 2020, 111′
по едноименния роман на Захари Карабашлиев
Режисьор: Виктор Чучков-син
Сценарий: Хилари Нориш, Доля Гавански, Захари Карабашлиев
С: Рушен Видинлиев, Доля Гавански, Рон Кук, Йокей Емерс, Борис ван Северен, Норман Боуман, Сузане Вюст, Орландо Сийл, Маделин Канон, Самуел Финци
КОГА: 14.11.2021 от 15.30 ч.
КЪДЕ: Metrokino Kulturhaus
Johannesgasse 4, 1010
Цена на билета 10 евро.
Повече информация може да намерите на страницата на събитието във Фейсбук ТУК.