19.1 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияТеодор Ушев представя филма си „Ф1,618“ във Виена

Теодор Ушев представя филма си „Ф1,618“ във Виена

В рамките на международния филмов фествиал, организиран от EUNICA Austria, във Виена Теодор Ушев ще представи първия си пълнометражен филм „Ф1,618“, След прожекцията зрителите ще могат да се срещнат и разговарят с автора.

-- Реклама --

След като вече спечели няколко престижни награди филмът на Теодор Ушев „Ф1,618“ пристига и във Виена. Поводът е първият международен филмов фестивал, организиран от сдружението на културните представителства на различните държави в австрийската столица EUNICA Austria.

Смел, авангарден, различен. Филмът се описва трудно, защото в него екстравагантно се преплитат сюжетни линии, персонажи и сцени. Всичко е сюреалистично и абсурдно, но и приказно, роматично и нежно. Антиутопична сатира, сюрреалистична дистопия и гротеска пародия едновременно.

В този фантастичен свят ни въвеждат героите на Мартина Апостолова и Деян Донков – Криптон и Гаргара, които забъркват следния сюжет: като безсмъртен био-титан Криптон е затворен в Пумпала (всъщност паметника на Бузлуджа) с мисията да препише всички книг на човееството и след това да ги изгори и напусне земята със свия космически кораб. С него е най-красивата жена с „консервирана“ красота, която лежи полужива. Какво се случва след като от последната книга, която трябва да препише, се появява Гаргара и как Криптон става обикновен смъртен?

Филмът може да гледате на 25 февруари от 14.30 в Stadtkino Wien, Akademiestraße 13, след което ще има дискусия с Теодор Ушев.

Билети може да закупите ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации