18 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: 50 000 ученици от социално уязвими семейства получават помощ от 150...

Австрия: 50 000 ученици от социално уязвими семейства получават помощ от 150 евро за втория срок

За първи помощи под формата ваучери ще бъде дадена на нуждаещите се ученици и в началото на втория срок. Този път ваучерите на стойност 150 евро ще могат да се използват освен за учебни пособия още и за храна, дрехи и хигиенни продукти.

-- Реклама --

Около 50 000 ученици от семейства с минимални доходи имат право на помощ под формата на ваучери на стойност 150 евро. В писмо, изпратено по пощата, те се информират и за възможностите за получаване на ваучерите, които са организирани по различен начин в отделните провинции. На някои места ваучерите също се изпращат на семействата по пощата.

Увеличение

Кампанията „Schulstartplus!“ на Министерството на социалните въпроси допълва досегашното издаване на ваучери за започване на училище през есента. Поради високата инфлация стойността на ваучерите, които се финансират от Министерството на социалните въпроси и Европейския съюз, е увеличена от 120 на 150 евро на дете.

„Семействата в риск от бедност с деца са изправени пред редица предизвикателства през цялата учебна година. С допълнителни 150 евро даваме на децата добър старт на втория срок“, казва министърът на социалните въпроси Йоханес Раух.

За разширяването на обхвата на програмата са предоставени допълнително 9 млн. евро годишно.

______________

Записване в начално училище в Австрия – изисквания и срокове

Тестът MIKA-D и какво се случва, ако детето не владее добре немски при записване в училище

______________

Кой има право на помощ от 150 евро?

Право на ваучери на стойност 150 евро имат родители, които имат минимални доходи или получават социални помощи (Mindest-Sicherung или Sozial-Hilfe).

Семействата с ниски доходи често изпитват затруднения да си позволят необходимите принадлежности за децата си, за да започнат училище. От 2015 г. насам Министерството на социалните въпроси подпомага родители, които са на Mindest-Sicherung или Sozial-Hilfe за започване на училище през есента. Първоначално бяха раздавани пакети с ученически пособия. От 2022 г. насам социално уязвимите семейства получават ваучери за закупуване на училищни принадлежности чрез програмата „Готови за училище!“

________________

Курсове по немски език за деца в LIMU Academy

_______________

Новите ваучери ще могат да се използват не само за училищни принадлежности, но и за предмети от ежедневието като дрехи, храна и тоалетни принадлежности.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации