23.6 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаФилмът "Диада" с премиера във Виена

Филмът „Диада“ с премиера във Виена

-- Реклама --

Нашумелият българския филм „Диада“ на Яна Титова ще има премиера във Виена.

Филмът „Диада“ се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче, което живее в малък град и има голяма мечта – да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване. Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да се доближи до целта си. Дори и най-добрата ѝ приятелка не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.

Специален гост на прожекцията ще бъде актрисата Маргарита Стойкова, която играе главна роля в „Диада“. Стойкова е на 19 години и е популярен YouTube влогър, а част от зрителите ще я познаят като Вени от сериала „Татковци“.

Във филма ще видим още Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Георгиева и други. За ролята на най-добрата приятелка на Дида, Ива, е избрана Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София.

Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година. Операторската работа е дело на Мартин Балкански, чиято жива непосредствена камера диша с героите на филма и неусетно потапя зрителя в атмосферата.

„Диада“ е продукция на PORTOKAL, в копродукция с NO BLINK PICTURES, SONUS и RIGHT SOLUTIONS с подкрепата на Националния филмов център, Творческа Европа Медия и Национален фонд „Kултура“ с разпространител NO BLINK Film. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков.

Филмът на Яна Титова получи голямата награда в категорията Just Film на кинофестивала PÖFF Tallinn Black Nights Film Festival в Талин, Естония.

Лентата пристига във Виена благодарение на сдружение сдружение Societas Bulgarica.

КОГА: 10 март 2024 от 13.00 ч.

КЪДЕ: CineCenter Wien

Билети може да закупите ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации