23.6 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияФинансовият министър на Австрия остава за месец без книжка заради превишаване на...

Финансовият министър на Австрия остава за месец без книжка заради превишаване на скоростта

-- Реклама --

Австрийският министър на финансите Магнус Брунер (ÖVP) остава за един месец без шофьорска книжка след като бе хванат да превишава разрешената скорост.  

След тежката си катастрофа с електрически скутер в центъра на Виена преди почти година, заради която влезе в болница за няколко дни, на 6 януари той регистрира следващия си „пътен инцидент“, коментират австрийските медии. По данни на Министерството на финансите Брунер е пътувал частно в родната си провинция Форарлберг със служебния си автомобил BMW 7 като е превишил разрешената скорост (80 км/ч). Според закона шофьорската книжка трябва да бъде отнета за четири седмици, ако максималната разрешена скорост извън населеното място е превишена с 50 км/ч извън населеното място.

Министерството на финансите потвърди, че Брунер е трябвало да предаде шофьорската си книжка. Не е ясно с колко е превишил ограничението. Според неговата канцелария той „съжалява за инцидента и се извинява за него“.

Въпреки че австрийските министри имат шофьори, те могат да управляват своите служебни автомобили за частни нужди.

51-годишният Брунер стана министър на финансите в кабинета на Нехамер на 6 декември 2021. Преди това бе държавен секретар в Министерство на климата, околната среда, енергията, мобилността, иновациите и технологиите.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации