24.8 C
Виена
понеделник, 6 май, 2024
spot_img
НачалокултураконцертМалка песен за голямо настроение – концерт на група DREAMERS

Малка песен за голямо настроение – концерт на група DREAMERS

-- Реклама --

DREAMERS е група за ритъм енд блус, соул и джаз, създадена през 2021 от оперния певец Апостол Миленков и дългогодишния джазпианист, композитор и аранжьор Любен Павлов.

В репертоара на бандата намират място фантастични аранжименти за пиано, тромпет, саксофон и кларинет на песни на Синатра, Елвис, Том Джоунс, Армстронг, Адриано Челентано, хитове от класическия мюзикъл, както и песни на Любен Павлов.

Little Song е заглавието на предстоящия концерт на групата, който ще видим и чуем на 6 декември.

Със своята оперна вокална постановка, дълбочината на гласа и басовото звучене Апостол Миленков придава особено красив нюанс на песните. Настроението допълват Томас Шьон (саксофон и кларинет) и Гералд Грюн (тромпет), които също идват от класическата музика и виртуозността на изпълненията им доставя огромна наслада на слушателите.

На предстоящият концерт публиката ще чуе аранжименти на Златолина Семова, която наследява Любен Павлов на пианото. Концертът е и подготовка за записването и издаването на първия албум на групата през февруари 2024, който ще се казва Little Song по заглавието на една от новите песни. Осем от тях са написани от Любо и Златолина, пет от които ще са по текстове на Апостол.

КОГА: 6 декември, сряда, от 19:00 до 21:30 ч

КЪДЕ: Празничната зала на кметство Ландщрасе, Виена

Karl-Borromäus-Platz 3, 2. Stock, 1030 Wien

Вход – дарение

Събитието във ФБ https://fb.me/e/3VBTugG3X

Запис от предишни концерти можете да видите тук:

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации