8.5 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноТрио "Владигерови" свири 22 часа и 50 минути на сцена

Трио „Владигерови“ свири 22 часа и 50 минути на сцена

-- Реклама --

Изключителен рекорд за издръжливост на сцената поставиха Александър, Константин и Екатерина Владигерови преди дни в Берлин. На 10 ноември те бяха част от 24-часово литературно четене на романа на Илия Троянов „Хиляда и едно утре” в Literaturhaus.

„Беше невероятно изживяване! Мина много запомнящо се. Изкарахме 22 часа и 50 минути! Нашето трио съпровожда четене от над 520 страници“, разказва Александър Владигеров за сайта BgArt. “Не знам, дали е правено такова нещо. Имаше много инструменти на сцената, звучаха много стилове, тъй като романът е утопичен. Той минава през много епохи, през бъдещето, миналото, през много държави- през Индия, Руската революция, има пиратска история. Ние успяхме облечем идеите на Илия в музикален филм. Ние сме като саундтрак на този роман, обаче много неща стават интерактивно. Той казва дума – ние веднага свирим.“

______________

Александър и Константин Владигерови: Горди сме, че произведение на Панчо Владигеров отново ще звучи в Музикферайн!

______________

Александър разказва, че трио Владигеров основно изграждат музикалната концепция. „Хубавото е, че Илия е много музикален. Имаме и собствена музика, и цитати, които оформят времето и стила – имаме руски композитори, много красиви неща, имаме индийски панджаби груув. Скачаме в много стилове, защото самият роман е многопластов, ние помагаме на хората да се допълни цялата картина. Имаше много динамика по време на четенето: имаме солови моменти, но всички сме на сцената.

„Сред карибски пирати или в разгара на руската революция пътуванията на главната героиня Сия във времето са пълни с изненади. Вдъхновена от мирното и самоопределящо се общество на бъдещето, в което живее, тя пътува от време на време и се опитва да освободи миналото от оковите му“. Така от Literaturhaus в Берлин представя новия роман на Илия Троянов.

_________________

Илия Троянов: Когато няма критично отношение към миналото, лесно се използва национализмът като инструмент на пропагандата

_________________

„Повече от почти всеки друг автор Илия Троянов съчетава виртуозността на разказа и критическото мислене, за да създаде модерен епос, който надхвърля всички граници, осветява пространството и времето и се осмелява да погледне по нов начин в бъдещето“.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации