18.8 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияТеодора Духовникова и Захари Бахаров пристигат във Виена с пиесата „Това не...

Теодора Духовникова и Захари Бахаров пристигат във Виена с пиесата „Това не го казвай“

-- Реклама --

Популярните актьори Теодора Духовникова и Захари Бахаров застават един до друг и на театралната сцена. Тя влиза в ролята на надменна и нахална жена, а той е човек без скрупули, който провокира и не си мълчи.

Те са двойка – единствените персонажи във френската комедия “Това не го казвай”, чиято премиера във Виена предстои на 10 ноември.

Героите им се обичат, но прекарват повече от времето си в спорове на теми вариращи от пластичната хирургия, джендърството, сурогатното майчинство, аборта до градската левица, електрическите тротинетки, ковид, бащинството, семейните ценности, глобалното затопляне и насилието над жени

И двамата нямат задръжки и си казват всичко – репликите им са остри, но същевременно и смешни.

За това накратко става дума в новото представление на режисьора Явор Гърдев по пиесата “Това не го казвай” от Саломе Льолуш.

„Изричането на истината е велика илюзия, носеща със себе си усещането за морално превъзходство, вродено безстрашие и доминация над всички онези, които по една или друга причина не могат да си позволят лукса на подобно изричане. „Това не го казвай!” от Саломе Льолуш е пиеса, която изследва колко силен и опасен може да бъде езикът на „истината”, колко поразяващи могат да бъдат „истинните” думи и колко смазваща и разрушителна може да бъде непремерената им употреба“, разказва режисьорът Явор Гърдев.

Самата Теодора Духовника определя пиесата като „умна комедия“, будеща много смях, но и тъга и размисъл.

Сценографията е на Свила Величкова, а преводът на Снежина Здравкова.

Във Франция спектакълът е с три номинации за наградата “Молиер” 2022 в категориите “най-добра комедия”, “най-добър актьор в частен театър” и “най-добър автор”.

Авторката Саломе Льолуш е дъщеря на известния френски режисьор Клод Льолуш, познат с филми като “Един мъж и една жена” (1966) – два пъти награден с “Оскар” и спечелил “Златна палма”, “Пътят на едно разглезено дете” и други.

„Това не го казвай!“

КОГА: 10 ноември 2023 от 19.00 ч.

КЪДЕ: VHS Veranstaltungszentrum Praterstern

Билети може да закупите онлайн ТУК.

Във Виена спектакълът пристига благодарение на Societas Bulgarica.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации