8.5 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияPlayback театър „Тук и сега” гостува във Виена с постановка и уъркшоп

Playback театър „Тук и сега” гостува във Виена с постановка и уъркшоп

-- Реклама --

Тези от вас, които вече са посетили постановка на playback театър, знаят колко забавно преживяване е това. Знаят и че в случая не става дума за класическа театрална пиеса с предварително предизвестен край и строго следван сценарий.

За тези, които все още не са се докоснали до магията на това изкуство, ще издадем няколко детайла.

Какво е Playback театър

Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно – диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от 5-8 човека екип – диригент, музикант(и), актьори. Това е преживяване, което не може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално. Със сигурност обаче има общи неща – споделянето на истории е вечният начин да учим за света, за себе си и за другите.

Корените на Playback театъра са в принципите и ценностите на психодрама метода – достойнство, среща, уважение, емпатия, креативност, спонтанност, толерантност, автентичност. Откритост и смелост за споделяне на чувствата и преживяванията си. Мотото на групата е – когато се престрашиш да излезеш от зоната си на комфорт – тогава магията се случва. 

Този вид театър има своето характерно място сред останалите видове театрални представления. Това е едно различно преживяване, което дава възможност освен да се посмеем, но и да погледнем живота от друг ъгъл, да видим себе си, чувствата, мислите си пресъздадени креативно от актьорите на сцената.

Спонтанно създадената музика специално за всяка сцена е радост за сетивата и допълва магическото усещане от представлението в playback театъра, защото там главният герой не е на сцената, а в публиката.
Истинските истории, автентичните преживявания, искрените споделяния превръщат playback представлението в място за открит диалог, среща и разбиране на другата гледна точка.

„Тук и сега” гостува във Виена с „Театърът на твоята история“

„Театърът на твоята история“ ще ви предложи пространство за споделяне, свързване, забавление и нова гледна точка към живота!

Едно съ-творчество между публика и артисти, което никога не се повтаря!

Елате и изберете:
1. бъдете само публика
2. разкажете нещо кратко от място
3. излезте на сцената и разкажете историята си

„Ние ще изиграем обратно личните истории на хората от публиката, придружени с музика на живо, специално за всяка история!“ Това обещат от екипа на „Тук и сега“.

Незабравимо преживяване, в което всеки присъстващ е съ- автор на спектакъла!
Диригент: Цвета Балийска
Музикант: Теодора Станчева
Актьори: Цветина Матова, Пламен Петков, Димитър Касабов

КОГА:  21- ви септември 2023 г. от 19.00 ч.

КЪДЕ:  Schubert Theater – Währinger Str. 46,

1090 Виена  

Билети: https://schuberttheater.at/saison-23-24/

Повече за събитието ТУК.

Уъркшоп с Цвета Балийска

Ако искате по-близка среща с това уникално изкуство, ако сте любопитни да научите повече за историята на playback театъра и да разберете как се получава синергията между актьори и музиканти на сцената, заповядайте и на специалния уъркшоп, воден от ръководителката на театъра Цвета Балийска.

Цвета Балийска е актриса, артистичен директор и основател на единствената професионална компания за playback театър в България „Тук и сега“.

КОГА: 23 септември, събота от 10.00 до 13.00 ч.

КЪДЕ: Marokkanergasse 5/Stiege 5/EG Top 17,

1030 Виена

За билети ТУК

Повече за събитието ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации