14.4 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияРоси Недялкова с две награди от престижния конкурс на Камарата на виенските...

Роси Недялкова с две награди от престижния конкурс на Камарата на виенските професионални фотографи

-- Реклама --

Две втори награди в категориите „Репортаж“ и „Естествен портрет“ в конкурса на Камарата на професионалните фотографи във Виена спечели нашата сънародничка Роси Недялкова.

“Огромни благодарности на Мариана Де Мео, че ме запозна с невероятната си майка и че двечките се оставиха в ръцете ми да създадем този кадър!

Благодаря и на разкошната възрастна дама, свиреща по улиците на Ница от овехтелите си и залепени с тиксо ноти, прехапала езиче в старанието си”. Това сподели в профила си във Фейсбук фотографката по повод наградените кадри. Те са изключително лични, интимни и в същото време универсални в своето послание.

В престижното състезание са участвали около 1 600 фотогарфии, разделени в осем  категории – „Сватбена фотография“, „Архитектура“, „Реклама“, „Репортаж“, „Естествен портрет“, „Креативен портрет“, „Природа и животински свят“, „Пейзаж“.

В интервю за Меланж Булгарен през 2019 г. Роси Недялкова сподели, че обича да снима човеци – бебета и баби, деца и родители, сватби – всичко, което разкрива многоликата човешка природа.

Фотографката живее и работи във Виена от осем години. Тя бързо успя да намери своето място сред австрийските си колеги и се наложи като професионалист, посветен на работата си. През 2021 г. спечели трета награда в същия конкурс, но в категория „Сватби“.

През 2019 г. тя бе член на журито на организирания от Меланж Булгарен фото конкурс „Австрия в моя обектив“.


Фото Меланж 3х3: 10 въпроса към Роси Недялкова, фотограф

Подари усмивка – стани част от проекта „Портрет по време на коронакриза” на фотографката Роси Недялкова

Виена: Домовете за възрастни хора – седем седмици предизвикателства и усмивки 


Повече фотографии на Роси Недялкова може да видите на страницата на rossART Fotografie и на нейния уебсайт rossart-fotografie.at/

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации