3.7 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеСимеон Николов от българското училище "Св.св.Кирил и Методий" във Виена стана „Цар...

Симеон Николов от българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена стана „Цар на буквите” на Международния конкурс по четене на български език за деца в чужбина

-- Реклама --

На шести май ученици от българското училище „Св.св. Кирил и Методий“ – Виена взеха участие в III-тия Международен конкурс по четене на български език за 3 и 4 клас за деца в чужбина.

Състезанието се проведе по инициатива на БУ„АзБуки“в град Рим и Колеферо към Културната асоциация „Асен и Илия Пейкови“, Италия. Целта на инициативата е да продължи традицията и да поощрява четенето на българска детска литература от деца, родени и обучаващи се в българските училища в чужбина.

Ученолюбивите българчета от българското училище „Св.св. Кирил и Методий“, Виена показаха завидни умения за четене на непознат текст.

Симеон Николов от 3 „А” клас спечели първа награда и стана „Цар на буквите”, а Борис Захариев от 4 „Б” клас получи поощрителна грамота за четене на непознат текст. Спечелените престижни награди са доказателство за отличната подготовка на учениците, дадена от учителките Красимира Шарф и Симона Захариева.

„От години полагаме специални усилия, за да мотивираме децата да четат повече книги. Навиците за четене се формират още в ранна детска възраст и затова е важно да събудим интереса на децата към книгите още в началните класове”, сподели за Меланж Булгарен Симона Захариева.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации