20.2 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияИзбори 2023: И все пак – бъдещето зависи и от нашия глас

Избори 2023: И все пак – бъдещето зависи и от нашия глас

"Всички искаме една по-добра България, но докато се оправдаваме с липсата на качествени политици или апатично вярваме, че от нас нищо не зависи, няма да постигнем мечтания просперитет". В това е убеден 21-годишният студент по икономика Бурак Зия, който твърдо е решил, че на 2 април ще гласува. Защото всеки глас е от значение.

-- Реклама --

Текст Бурак Зия,

студент в Икономическия университет във Виена

В последните две години наблюдаваме интересен сблъсък на идеи за бъдещето на страната ни. Със сигурност всички искаме да живеем по-добре в една сигурна и просперираща страна. За да се случи нещо хубаво, България има нужда от силно гражданското общество, а изборите са най-лесният начин то да бъде чуто.

Избори 2021: Нови избори, нов късметзащо младите хора ще гласуват

Избори 2021: Ще гласувам, защото…

Мнозина си мислят , че “от нас нищо не зависи“ и отказват да гласуват.

На тях бих казал: „Бъдете сигурни, че от вас зависи много”. Аз съм млад човек и вече съм живял в три различни държави. Правил съм моите избори и те са довели до положителни промени в живота ми.

А “Няма за кого да гласувам“ е само допълнително оправдание. Перфектни хора няма, затова е трудно да очакваме и перфектни политици. Но със сигурност из всичките листи има хора, чиито виждания се препокриват дори частично с вашите. Освен това е важно народните избраници да са готови да се вслушват в критика и да са способни да се променят. Не се доверявайте на тези, които ви убеждават, че „всички са маскари” и който и да дойде на власт, нищо няма да се промени, не се поддавайте на апатията, защото тя не е нищо друго освен отчаяние и безотговорност.

Избори 2023: Какво трябва да знаем за изборния ден в Австрия

Избори 2023: Адреси на избирателните секции в Австрия

Някои казват, че вече са уморени от избори. Вие може и да сте уморени, но ние, младите хора, не сме. Ние тепърва навлизаме в света на политиката и отказваме да приемем това, което виждаме в него. Затова ще се опитаме да го променим.

Не забравяйте, че разпределението на партиите в парламента е функция от избирателната активност. Кой ще прескочи 4% бариерата, кой ще падне под чертата – зависи най-вече от това дали ще се разходите до избирателната секция.

Затова на 2 април е важно да гласуваме, за да имаме след това право да изискваме и дори критикуваме. Хубавите неща не се е случват лесно и бързо. Те изискват време и енергия. А най-малкото усилие е разходка до изборната секция – в България, в Австрия и някъде другаде.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации