6.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНабират се членове на секционните избирателни комисии за изборите на 2 април...

Набират се членове на секционните избирателни комисии за изборите на 2 април 2023

-- Реклама --

На 2 април в България ще се проведат поредните предсрочни парламентарни избори. Българите в чужбина също участват в изборния процес и имат право да дадат своя вот в откритите за целта избирателни секции в държавата, в която се намират.

Избирателни секции в Австрия

Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс избирателни секции в държавите–членки на Европейския съюз, се образуват по право в помещенията на дипломатическите или консулски представителства (ДКП) във Виена, но също и в други населени места на територията на Австрия, при условие, че за тях са постъпили не по-малко от 40 заявления съгласно чл. 14, т. 2 от Изборния кодекс (ИК).

Съгласно чл. 14, т.3 от ИК въз основа на решение на ЦИК автоматично се образуват секции и на местата за гласуване, където на предишни избори, до 5 години назад, са гласували повече от 100 избиратели.

В Австрия това са секциите във Виена: Бецирк 9-ти, 10-ти, 13-ти и 22-ри, както и в населените места Брегенц, Велс, Грац, Залцбург, Инсбрук, Клагенфурт, Линц.

Във връзка с организацията на изборния ден Посолството набира кандидатури за членове на СИК.

Ангажимент на членовете на СИК

Членовете на СИК ще бъдат ангажирани през целия ден на 14 ноември от началото на изборния ден в 7:00 ч. до приключване на преброяването на бюлетините, оформянето на протокола и получаване на потвърждение от ЦИК за утвърден протокол. В деня преди изборите те ще трябва да се яват и за получаване на материалите за изборите и запечатването им, както и това на помещението от съответната СИК.

В случай че желаете да участвате в работата на секционните избирателни комисии, можете да изпратите имейл до Посолството, не по-късно от 2 март 2023 съответно за:

– секциите във Виена, на адрес: politic2@embassybulgaria.at;

– за секциите в Брегенц, Велс, Грац, Залцбург, Инсбрук, Клагенфурт, Линц на адрес: politic4@embassybulgaria.at

В мейла трябва да посочите Вашите имена, завършено образование и специалност, предишен опит като член на СИК (ако има такъв), телефон и имейл-адрес за контакт и кореспонденция.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации