5.2 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНепознатата Виена: Разходка с екскурзовод в двореца Шьонбрун

Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод в двореца Шьонбрун

-- Реклама --

Най-известната и посещавана туристическа забележителност в Австрия. Лятна резиденция на Мария Терезия. Дворецът, в който е роден, работил и починал на 86годишна възраст император Франц Йозеф. Да, познахте. Каним ви да се разходим из стаите и салоните на великолепния Шьонбрун, да надникнем в императорските покои, да видим залата, в която 6-годишният Моцарт демонстрира музикалния си талант и да се насладим на богатството и разкоша на Хабсбургите.

Из 300-годишната история на двореца Шьонбрун отново ще ни преведе нашата очарователна екскурзоводка Диана Пиперова. Заедно ще надникнем в работните кабинети на императорите, в техните спални и бални зали.

В двореца има 1441 стаи. За да опознаем възможно най-много аспекти от живота на възможно най-много обитатели на Шьонбрун, решихме да поканим нашите гости на Големия тур. Той обхваща 40 исторически стаи и зали, включително и такива от времето на Мария Терезия, както и личните императорски покои (за сравнение Императорският тур включва „едва” 22 стаи) Така ще сме сигурни, че сме разкрили всички тайни на Хабсбургите и техните приближени. А ако остане неразгадана някоя загадка, то е защото те са решили тя да витае и да напомня за тях за вечни времена.

И така, първата ни разходка за новата 2023 година ще бъде в двореца Шьонбрун. Тъй като администрацията има строги изисквания за големината на групите, молим всички желаещи да се включат в разходката, да се запишат предварително. В случай, че плановете Ви се променят и не можете да дойдете, обадете се и отменете резервацията.

Да се докоснем до великолепието и историята на Шьонбрун чрез разказа на екскурзоводката ни Диана Пиперова ще можем на 29 януари (неделя) от 10.20 и 13.50 ч.

Тематична разходка с екскурзовод из двореца Шьонбрун (Grand Tour)

КОГА: 29 януари, неделя, 2023 г. от 10.20 и 13.50 ч.

КЪДЕ:  Пред центъра за групи, който се намира на паркинга срещу двореца Шьонбрун, непосредствено на изхода от метростанция Schönbrunn.

Цена: Цената на беседата е 16 евро, които се заплащат на място.

За студенти – 12 евро

За деца и ученици – беседата е безплатна

Цената на билета за  Grand Tour за възрастни е 26,00 евро, за ученици (6-18 години) –19,00 евро, студенти (19-25 години) – 22,00 евро (срещу представяне на валидна студентска карта), деца под 6 години – безплатно.

Билети ще закупим непосредствено преди влизането в двореца.

Мястото на срещата

Предварително записване ТУК или на имейл diana.piperova@gmx.net и на телефон 0650 5311792.

Бележка: Ако предпочитате записване чрез електронния формуляр, изберете 11.00 ч в случай, че искате разходката в 10.20 ч и 14.30 ч. за разходката в 13.50. Промяната в стандартните ни часове за тематичните разходки се налага заради системата за предварително записване на администрацията на Шьонбрун и предварителната резервация на час за влизане на групи.

Маршрутът е лек и подходящ за хора с двигателни затруднения.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации