6.2 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаВ Леополдщат с екскурзоводката Диана Пиперова

В Леополдщат с екскурзоводката Диана Пиперова

-- Реклама --

Петъчната вечер на 22 юли бе много топла, но това не спря любителите на истории да поемат по улиците на втори район на Виена на изследователска експедиция. С водач като екскурзоводката Диана Пиперова пътешествието във времето е винаги вълнуващо и интересно. А този път „Виена за ценители: Истории от Леополдщат“ прерасна от опознавателна разходка в приятелска сбирка.

От Църквата на кармелитите, през трагичната и изпълнена с превратности история на евреите, живели в този район, до Пратерщерн със странния „паметник на окачалките“ на всеки ъгъл ни очакваше нещо ново. Видяхме къде е била гимназията, в която е матурирал Зигмунд Фройд, къде е най-старият хотел във Виена, къде е роден драматургът Артур Шницлер, както и талантливият артист, оперен певец и автор на пиеси Йохан Нестрой.

Запознахме се отблизо и със съдбата на семейство Щраус, разбрахме колко интересно се преплитат човешките съдби и как капризите на живота неочаквано срещат известните личности.

Артистичен, аристократичен, тъжен и носталгичен Леополдщат пленява с добре запазените си барокови дворци и къщи и с човешките истории, скътани зад дебелите им стени. Днес районът е жив и динамичен и продължава да привлича виенчани и гости на австрийската столица с многобройни модерни заведения, съвременни сгради и цветни пазари.

Благодарим на екскурзоводката Диана Пиперова, която отново увлекателно ни преведе през превратностите на времето и съживи пред нашите гости миналото на Леополдщат. Благодарим и на всички наши приятели, които въпреки жегата бяха с нас на поредната разходка „Виена за ценители“.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации