19.8 C
Виена
събота, 27 юли, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенската филхармония с безплатен концерт в парка на двореца Шьонбрун

Виенската филхармония с безплатен концерт в парка на двореца Шьонбрун

-- Реклама --

И тази година виенските филхармоници ще направят подарък на всички любители на музиката. На 16 юни те ще застанат на специално подготвена сцена в парка на двореца Шьонбрун, за да изпълнят известни класически произведения. Станалият вече традиционен концерт под звездите се провежда от 2004 г. и е напълно безплатен за гостите.

Виенската филхармония  ще бъде дирижирана за първи път от маестро Андрис Нелсънс. Като солист ще се изяви френският виолончелист Готие Капусон, който ще изпълни Концерт за виолончело № 1 оп. 33 на Камий Сен-Санс.

Програма

В лятната вечер в парка на бароковия дворец ще прозвучат произведения на Бетовен, Росини, Сметана, Енеску. „Тази година избрахме европейска музикална програма, за да подчертаем значението на културните връзки на Европа и нейните богати аспекти и музикални традиции. След консултация с диригента за първи път ще бъде изпълнена творба на латвийския съвременен композитор Артурс Маскац, както и композиция на Николай Лисенко, който е бил основополагащ за музикалната история на Украйна“, съобщи за медиите Даниел Фрошауер, председател на Виенската филхармония.

ORF ще излъчи концерта на живо по ORF 2 от 21.20 ч.

История

Първият по рода си „Концерт в лятна нощ“ се провежда на 25 май 2004 г. под надслов „Концерт за Европа“ и е посветен на разширяването на Европейския съюз. Оттогава всяка година между фонтана на Нептун и сградата на двореца се изгражда специална сцена за музикантите на Виенската филхармония. Над 100 000 човека се събират, за да се насладят на виртуозните изпълнения на прочутия оркестър. Целта на тези концерти е популяризирането на класическата музика. Те са  своеобразен подарък от Виенската филхармония за жителите и гостите на града и входът за зрителите винаги е безплатен.

Безплатен концерт на Виенската филхармония в парка на двореца Шьонбрун

КОГА: 16 юни (четвъртък) от 20.45

КЪДЕ: Паркът на двореца Шьонбрун (вход през  Hietzinger Tor и Meidlinger Tor)

За допълнителна информация ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации