6.3 C
Виена
четвъртък, 22 февруари, 2024
spot_img
НачалоактуалноВиенското колело се превръща в хотел за една нощ

Виенското колело се превръща в хотел за една нощ

Нощувката в гондолата, превърната в спалня, може да се спечели в специална томбола

-- Реклама --

Виенското колело в австрийската столица отбелязва 125-годишния юбилей от създаването си като превръща една от гондолите си в уникална хотелска стая с невероятна гледка към града. Ако искате да си направите резервация, ще търсите напразно, защото тази стая ще съществува само за една нощ – на 24 юни 2022 г. Изживяването не може да купено срещу пари, а просто спечелено в” Стая с истинска гледка”, която стартира на 20 май на https://roomwithaview.forreal.at.

Как да спечелим

Участниците може да се регистрират онлайн без значение в коя точка на земното кълбо се намират. Победителят печели безплатно пътуване и престой във Виена за двама от 23 до 26 юни 2022 г., като освен нощувката във Виенското колело получава и две нощувки във волиерата на хотел “Супербуде”, гала вечеря в един от ресторантите на Пратера и вечеря с тристепенно меню в един от гурме вагоните на колелото.

© Wiener Riesenrad

Печелившите могат да изберат дали виенското колело да се върти през нощта или да остане на определено място. През цялото време е осигурена връзка с персонала, включително ако се наложи ползване на тоалетна, защото в плаващата хотелска стая няма такава.

Стая във въздуха

Мечтата за летене, жаждата за приключения и новаторския дух са в основата на винтидж дизайна на десетте квадратни метра на вагон 28 и създават усещане за безвремие, но и за нещо толкова познато и уютно, сякаш най- добрият ти приятел ти е дал ключовете за дома си. След краткия си живот за една нощ елементите на “хотелската стая” ще бъдат преместени във фоайето на хотел “Супербуде”, а специално проектираното легло там ще се превърне в канапе.

© Wiener Riesenrad

125 години Виенско колело

Виенското колело е с най-старата конструкция в света, което е запазено до днес. Построено през 1897 г. по повод 50-годишнината от коронацията на император Франц Йозеф като монтажът е завършен на 25 юни, а тържественото откриване е било на 3 юли. Точно между тези две дати е заключена една седмица с най-разнообразни прояви по повод годишнината, а чрез театрална възстановка всички посетители ще се потопят в точно пресъздадената обстановка от 1897 г. и следващите епохи, и ще се “срещнат” със свързани с колелото исторически личности като император Франц-Йозеф, дизайнерът Уолтър Басет, Зигмунд Фройд, Роми Шнайдер или Фалко.

Информация на EurocommPR

Бюро за международни връзки на Община Виена в София

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации