23.6 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: Влизането в страната вече е възможно с и PCR или антигенен...

Австрия: Влизането в страната вече е възможно с и PCR или антигенен тест

Австрия облекчава режима на влизане в страната като правилото 2G (ваксиниран/преболедувал) се променя в 3G (ваксиниран/преболедувал/тестван)

-- Реклама --

В сила от 22 февруари 2022 в алпийската република вече може да се влиза и с тест. Според измененията в наредбата за пътуване освен с представяне на сертификат за ваксинация или преболедуване, вече може да се представи и актуален PCR или антигенен тест. PCR тестът не трябва да бъде по-стар от 72 часа, антигенният – 24 часа от момента на вземане на пробата. Валидността на сертификата за ваксинация е 270 дни, а за преболедуване – 180 дни. Антигенните тестове за домашна употреба не се приемат.

Деца до 12 години нямат нужда от представянето на никакъв документ по 3G правилото.

В този случай отпада предварителната регистрация и възможността за оставане под карантина. Те се прилагат, когато лицето не може да представи някой от посочените документи при влизане в страната. Тогава е длъжно да попълни Pre-Trevel-Clearance формуляр и да остане в карантина, която се прекъсва след представяне на негативен резултат от PCR тест, направен в Австрия.

________________________

_________________________

Специален режим за пристигащите от райони с вирусни варианти

За зоните с нови варианти на вируса не се прилага правилото за 3G. Влизащите в страната лица трябва да докажат по надежден начин, че през последните десет дни са пребивавали изключително извън такива райони или области. В противен случай се изисква регистрация и десетдневна карантина. Карантината се счита за приключена веднага щом е налице отрицателен резултат от теста.

За непълнолетните лица на възраст до 12 години се прилагат същите разпоредби, както за възрастните, под чийто надзор пътуват.

Понастоящем обаче нито един регион не е определен като зона на вирусния вариант.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации