13.5 C
Виена
четвъртък, 29 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияАвстрия: Влизането в страната вече е възможно с и PCR или антигенен...

  Австрия: Влизането в страната вече е възможно с и PCR или антигенен тест

  Австрия облекчава режима на влизане в страната като правилото 2G (ваксиниран/преболедувал) се променя в 3G (ваксиниран/преболедувал/тестван)

  -- Реклама --

  В сила от 22 февруари 2022 в алпийската република вече може да се влиза и с тест. Според измененията в наредбата за пътуване освен с представяне на сертификат за ваксинация или преболедуване, вече може да се представи и актуален PCR или антигенен тест. PCR тестът не трябва да бъде по-стар от 72 часа, антигенният – 24 часа от момента на вземане на пробата. Валидността на сертификата за ваксинация е 270 дни, а за преболедуване – 180 дни. Антигенните тестове за домашна употреба не се приемат.

  Деца до 12 години нямат нужда от представянето на никакъв документ по 3G правилото.

  В този случай отпада предварителната регистрация и възможността за оставане под карантина. Те се прилагат, когато лицето не може да представи някой от посочените документи при влизане в страната. Тогава е длъжно да попълни Pre-Trevel-Clearance формуляр и да остане в карантина, която се прекъсва след представяне на негативен резултат от PCR тест, направен в Австрия.

  ________________________

  _________________________

  Специален режим за пристигащите от райони с вирусни варианти

  За зоните с нови варианти на вируса не се прилага правилото за 3G. Влизащите в страната лица трябва да докажат по надежден начин, че през последните десет дни са пребивавали изключително извън такива райони или области. В противен случай се изисква регистрация и десетдневна карантина. Карантината се счита за приключена веднага щом е налице отрицателен резултат от теста.

  За непълнолетните лица на възраст до 12 години се прилагат същите разпоредби, както за възрастните, под чийто надзор пътуват.

  Понастоящем обаче нито един регион не е определен като зона на вирусния вариант.

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации