12.9 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалокултураизкуствоТворци от сдружение Kunstraumarcade излагат свои творби в БКИ „Дом Витгенщайн”

Творци от сдружение Kunstraumarcade излагат свои творби в БКИ „Дом Витгенщайн”

Български и австрийски художници, обединени в сдружение Kunstraumarcade, изследват темата за природата и градините в съвременния свят

-- Реклама --

Живописни платна, графики и скулптури на Хелга Цмелка, Олга Георгиева, Ута Хайнеке, Георг Лебцелтер, Лариса Леверенц, Олег&Людмила, Елена Панайотова, Дарина Пеева, Виктория Попова, Марта Стаменов, Регина Щиршнайдер, Красимира Щикар, Роберт Свобода, Десислава Унгер изследват границите на природата, пречупени през градинското пространство.

Не случайно изложбата, която ще бъде открита на 1 февруари от 17.00 ч. от директорката на българския културен дом Румяна Конева, е наречена „Природа. Пространство. Градина”.

Днес градинарството означава отдих, самореализация в един свят, отчужден от природата. То може да бъде погледнато от много различни перспективи – от съзнателното използване на почвата за производство на храна с цел самозадоволяване до възможностите за култивиране и оформяне на природата.

Творбите представят градината като място на копнеж за чувствено-поетична атмосфера – за духовно и медитативно свободно място, но и като социален, политически и екологичен феномен и хранителна среда. В защитеното пространство на градините частното контрастира с публичното, фантазията с реалността, хармонията с хаоса.

Експозицията може да бъде разгледана до 25 феврури 2022 г. всеки ден от понеделник до петък от 10.00 до 16.30 ч.

БКИ“Дом Витгенщайн“

Parkgasse 18, 1030

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации