14 C
Виена
понеделник, 2 октомври, 2023
spot_img
НачалоAвстрияВиенаЛедената пързалка пред Виенското кметство очаква своите гости

Ледената пързалка пред Виенското кметство очаква своите гости

Виенската ледена пързалка, известна като „Виенска ледена мечта”, открива 27-мия си сезон на 19 януари

-- Реклама --

През годините „Виенската ледена мечта” се е превърнала в едно от най-предпочитаните места за забавление и спорт в центъра на Виена през зимата, а мнозина професионални кънкьори са направили първите си стъпки на леда именно там.

Докато сезонът на ледените пързалки на открито в много градове вече приключва или просто отсъства поради извънредната епидемична ситуация, австрийската столица предлага отново спортни забавления на чист въздух.

9 500 кв.м ледено удоволствие

Виенската ледена пързалка, известна като „Виенска ледена мечта”, открива 27-я си сезон на 19 януари и в продължение на 47 дни любителите на зимния спорт отново ще превземат площада пред Виенското кметство.

От първоначалните 1600 кв.м. през 1996 г. пързалката беше разширена през 2019 г. до 9000 кв.м. на две нива, като тази година площта й ще бъде цели 9500 кв.м.

Още през 2019 година „Виенската ледена мечта” стана първата в света мобилна ледена пързалка на два етажа. Специалната платформа Sky Rink дава възможност да се карат кънки на високо. В началото ледената платформа беше 880 кв.м., а тази година тя ще бъде разширена до 1150 кв.м.

снимка © stadtwienmarketing / Christian Jobst

Организаторите подготвят и още една платформа, от която посетителите ще могат да се насладят на вълшебната гледка към криволичещите ледени пътеки на парка пред кметството.

Специалното осветление и музикално оформление допринасят за доброто настроение на всички гости.

Специални условия за най-малките

Две отделни пързалки отново ще зарадват най-малките и начинаещите, които могат да тренират там. От понеделник до петък между 10.00 и 16.00 ч. пързалката е безплатна за всички виенски детски градини, занимални и училища.

Австрийската столица иска да даде възможност на виенчани и гостите на града за повече спортни дейности на чист въздух. Спортът на открито не само повишава качеството на живот в големия град, но и носи ползи за здравето на хората – както физическото, така и психическото.

Мерки за безопасност

С новата система за билети може да се избегне струпването на хора пред касите.

Билетите могат да бъдат купени онлайн, а освен това така се спестяват и 10 процента от цената им.

На входа на пързалката всички посетители ще трябва да представят сертификат за ваксинация или преболедуване и ще бъдат регистрирани, съгласно действащите мерки за безопасност.

Пързалката ще остане отворена до 6 март 2022 г. всеки ден от 10.00 до 22.00 ч.

На място могат да се вземат под наем кънки и предпазни каски.

Цялата информация може да бъде намерена на сайта www.wienereistraum.com

По информация на EuroCommPR

Бюро за международни връзки на Община Виена в София

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации