0.4 C
Виена
събота, 9 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияПромяна в изискванията за влизане в Австрия в сила от 22 ноември

Промяна в изискванията за влизане в Австрия в сила от 22 ноември

За влизане в Австрия ще важи правилото 2G, тоест ваксинирани, излекувани и актуален PCR тест.

-- Реклама --

Считано от 22 ноември 2021 г., австрийските власти въвеждат нови условия за влизане в страната без карантина. Те засягат валидността на изискваните документи по правилото 3G се редуцира до 2,5G – имунизиран, преболедувал или тестван с PCR тест във връзка с COVID-19.

Срок на валидност на документите

Срокът на валидност на сертификатите за ваксинация е намален от 360 дни на 270 дни, тоест от поставянето на втората доза не трябва да са изминали повече от 270 дни, а между двете дози трябва да има минимум 14 дни. При ваксина, изискваща само една доза, трябва да са изминали минимум 21 дни, но не повече от 270 дни от поставянето ѝ. Всички подробности може да намерите ТУК.

Без антигенни тестове

Валидни остават само резултатите от PCR тестове (до 72 часа след вземане на проба), като антигенните бързи тестове остават да важат по изключение – при служебни пътувания, пътувания с цел обучение на ученици и др. За тези изключения валидността на теста е до 24 ч. 

Пристигащите от България, които не отговарят на 2,5G условията, задължително се регистрират онлайн в системата Pre-Travel-Clearance https://entry.ptc.gv.at/ и в рамките на 24 часа трябва да извършат тест за коронавирус на територията на Австрия.

Актуална информация за изискванията за влизане в Австрия може да се намери на страницата на Министерството на социалните и здравни грижи и защита на потребителите ТУК.

__________________

Австрия: От 22 ноември – пълен локдаун за всички. От 1 февруари – задължителна ваксинация

__________________

Локдаун в цяла Австрия

Припомняме, че поради влошената епидемиологична обстановка от 22 ноември цяла Австрия е в пълен локдаун. Магазините (с изключение на тези за хранителни стоки и ежедневни битови потребности), заведения, театри, кина, фитнсе центрове са затворени. Въведени са ограничения за напускане на дома. Училищата и детските градини са отворени.

Носенето на FFP2 маски е задължително във всички затворени помещения. На работното място важи правилото 3G (ваксиниран, излекуван, тестван)

Локадунът ще продължи до 12 декември, а за неваксинираните и след тази дата.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации