4 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалокултураСупа топчета и шопска салата в популярното заведение Schweizerhaus

Супа топчета и шопска салата в популярното заведение Schweizerhaus

-- Реклама --

Следващите две седмици гостите на популярното във Виена заведение Schweizerhaus в Пратера ще имат възможност да се насладят на едно по-различно меню. От 20 септември до 2 октомври наред с традиционните австрийски ястия посетителите ще могат да опитат специалитети от националните кухни на България, Малта, Словакия, Унгария, Полша, Чехия и Кипър.

Кулинарното пътешествие е част от програмата на тазгодишния фестивал на EUNIC – обединението на европейските културни институти във Виена. Новият проект KU KU (KULTUR – KULINARIK) има за цел да представи вкусната част от културата на европейските народи и по този начин да спомогне за опознаването и сближаването им.

Български специалитети в Schweizerhaus

България ще даде старт на новата инициатива и в понеделник и вторник (20 и 21 септмерви) в Schweizerhaus ще се предлага супа топчета, пилешка кавърма и шопска салата. Освен че ще опитат традиционни български ястия, гостите ще могат да се насладят на българските народни танци в изпълнение на фолклорна група „Пендари”. Благодарение на Матиас Дрозда, Мария Петрова и Йонка Драгоманска ще писне гайда, ще забие тъпан и ще се разнесе българска песен.

Събитието ще бъде официално открито от директорката на БКИ „Дом Витгенщайн” доц.д-р Румяна Конева и д-р Елена Кирчева, председател на Виенския икономически форум.

  • KU-KU 2021 | Kunst und Kulinarik im Schweizerhaus
  • КОГА: 20. 09. 2021 – 02. 10. 2021
  • КЪДЕ: Schweizerhaus, Prater 116, 1020 Виена
  • Организатор: EUNIC AUSTRIA

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации