7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноВиена намалява валидността на тестовете за Ковид

Виена намалява валидността на тестовете за Ковид

Кметът на Виена Михаел Лудвиг обяви вчера, че от началото на септември PCR и антигенните тестове ще са валидни за значително по-кратко време

-- Реклама --

Кметът на Виена Михаел Лудвиг обяви вчера, че от началото на септември PCR и антигенните тестове ще са валидни за значително по-кратко време

На фона на покачващите се нови случаи на заразяване с новия Делта вариант каметът на Виена Михаел Лудвиг обяви нови мерки, които се очаква да влязат в сила от началото на септември.

Ковид тестовете ще са валидни за по-кратко време

Тестването ще продължи да бъде сред основните мерки за ограничаване на разпространението на Ковиди и Делта варианта, но от началото на септември тестовете ще важат за по-кратко време. PCR тестовете вече ще се признават в рамките на 48, а не както досега 72 часа. Изключение ще бъде направено за деца под 12 години, които ще могат да ползват тестовете 72 часа. Резултатите от антигенните тестове ( направени в аптека или на тестщрасе) няма да могат да се ползват вече в продължение на 48 чса, а само на 24 часа. Тестовете за домашно ползване ще бъдат спрени от употреба в края на октомври.

______________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________

Очаква се във Виена отново да бъде удължено носенето на маски.

Със започването на учебната година в началото на септември Михаел Лудвиг очаква значително покачване на броя на новите случаи. В тази посока е опитът на областите в САЩ и Германия, в които вече са започнали редовни учебни занятия.

Лудвиг против задължителна ваксинация

Кметът на Виена за пореден път се обяви против въвеждането на всеобща задължителна ваксинация. Според него тестовете за Ковид трябва да останат безплатни, тъй като по този начин неваксинираните лица ще имат възможност да се тестват по-често. Той продължава да залага на разпространението на информация за ползите от ваксините.

Припомняме, че в Австрия е валидно правилото за 3 G – getestet, genesen, geimpft (тестван, излекуван, ваксиниран). Тези, които представят отрицателен тест за Ковид, тест за антитела или имунизационен паспорт, могат се възползват от възможността да седят в заведение, да посещават спортни и културни събития, фитнес зали, басейни, спа центрове, да пътуват.

_________________

Още по темата:

Актуални правила за влизане в Австрия във връзка с Ковид 19

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации