13.7 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияПродуктите на пловдивската фирма Biopharma Laboratories са вече и в Австрия

  Продуктите на пловдивската фирма Biopharma Laboratories са вече и в Австрия

  -- Реклама --

  Пловдивската семейна фирма Biopharma Laboratories стъпи на австрийския пазар – продуктите ѝ мога да се намерят в магазините на веригата Drogerie Markt

  Всички мечтаем за успехи, вдъхновение и много приятели. Възхищаваме се на хора с визия, хъс за експерименти и сизифовска упоритост. Е, някои си мечтаем и за красива външност, здрава коса и добро самочувствие. Ако се опитаме да съберем всички мечти и качества от тези три изречения ще получим първите щрихи от бизнес портрета на Biopharma Laboratories – българска семейна  фирма в Пловдив. Тя произвежда продукти за коса, които се продават на международните пазари, а от няколко месеца са вече и по рафтовете на магазините на веригата Drogerie Markt (DM) в Австрия. Тук ще ги откриете под марката Мy. New. Hair. Зад успехите на компанията стоят Лидия Стойчева и нейното семейство, които повече от четвърт век не спират да следват мечтите си, да помагат на хората и да печелят приятели по цял свят.

  Да знаеш какво искаш

  Лидия Стойчева е магистър-фармацевт и второ поколение ръководител в семейното предприятие. Родителите ѝ са учители, но в далечната 1994 г. не се поколебават да започнат собствен бизнес. От вносители на италианска козметика те постепенно се превръщат в производители на висококачествени продукти, помагащи на хора с проблеми да възстановят здравето на косата си.

  Лидия учи за кратко във Виена, но съдбата я връща в България, където завършва фармация. Има специализация по оценка на безопасността от свободния университет в Брюксел. От две години е поела семейния бизнес заедно със съпруга си, който отговаря за финансите на фирмата.

  Компанията има вече достатъчно опит и стабилно производство и затова младата жена смело обръща

  поглед към чуждите пазари.

  През 2017 г. излиза серия продукти за коса с марката Brave.New.Hair, която е на основата на чисти съставки и е регистрирана в The Vegan Society. Производството е базирано на последните научни изследвания в областта на биотехнологията, микробиологията и имунологията като се търсят съставки, които не само помагат за преодоляване на проблемите, но и спомагат за възстановяване на кожата на скалпа и косата.

  „Изследванията ни продължиха почти две години и като че ли никой не вярваше особено, че ще успеем да се наложим на международните пазари”, споделя днес Лидия Стойчева. Но тя знае точно какво иска и упорито следва мечтата си.

  Мy New Hair, Drogerie Markt
  снимка mynewhairworld.de

  Пловдив-Болония-Хановер-Виена

  Големият пробив на фирмата се случва през 2019 г. по време на най-голямото и старо международното изложение за козметика в света Cosmoprof в Болония, Италия. Продуктите на Biopharma Laboratories влизат в Световния доклад за тенденциите в козметиката CosmoTrends, състезавайки се утврърдени брандове от цял свят.

  Започналато като на шега приключение набира скорост и скоро собствениците на фирмата получават покана за среща с представител на германската верига Rossmann. „В началото не знаехме какво точно да очакваме и тръгнахме към Хановер леко объркани. Немскоговорящите пазари са много тежки и трудно приемат нови продукти”, връща назад лентата Лидия Стойчева. Срещите с германските партньори са изключително ползотворни и носят на младата жена ценни бизнес уроци. Продуктите на фирмата преминават успешно всички предварителни тестове и въпреки забавянето от няколко месеца, причинено от Ковид епидемията, те заемат своето място в магазините на ритейлъра в цяла Германия. Марката My.New.Hair започва да печели почитатели и на немския пазар.

  Не закъснява поканата и от DM Австрия, Duglas Германия и други големи вериги в Хонг Конг, Великобритания, Франция, Централна и Източна Европа.

  Мy New Hair, Drogerie Markt
  Продуктите на българската фирма могат да се поръчат и онлайн от сайта на DM

  Лидия Стойчева оценява постигнатия успех, но подчертава, че все още има много неща за учене и усъвършенстване. „Сега трябва ежедневно да се доказваме, за да продължим напред”.

  Възходящ тренд

  Семейната фирма работи със 100% самофинансиране и не използва европейски средства. Производствената база разполага с напълно автоматизирани линии , които понякога се налага да работят денонощно. Трендът на продажбите в последните пет години е възходящ, като фирмата има над 100% растеж.

  На австрийския пазар тя се представя с шампоани, балсами и подхранващи маски за суха и боядисана коса, за обем, поддържане на баланса и възстановяване на скалпа и косъма. Формулите им се разработват изцяло от пловдивския екип на компанията.

  Мy New Hair, Drogerie Markt
  снимка mynewhairworld.de/

  С няколко стъпки напред

  Козметиката е капризен бранш, в който конкуренцията е огромна, а тенденциите се сменят изключително бързо. Затова и екипът на Лидия Стойчева следи отблизо случващото се на пазара, промените в нагласите на потребителите и научните изследвания. „Сега на мода е кератинът, но след шест месеца той вече няма да е актуален. Ние работим със специализирани агенции, от които получаваме информация за развитието на пазара, и това ни помага да разработваме актуални продукти, които отговарят на търсенето на хората”.

  Според собственичката на Biopharma Laboratories информацията е едно от най-ценните неща в бизнеса. Затова тя винаги отделя време за предварителни проучвания на пазарите, за изследвания на нови съставки и за експерименти. Именно куражът да търси и налага неконвенционални решения и продукти е сред най-важните фактори за успеха ѝ. „Ние не просто искаме да стъпим на нов пазар, а се стремим да се задържим на него. Не обичаме да се разпиляваме в много посоки, а концентрирано работим по един проблем и не преминаваме нататък, докато не се убедим, че сме постигнали стабилно работещо решение”.

  По-трудно, но по-успешно

  Внедряването на иновативни продукти е трудна задача, изискваща изключително търпение и умение новото да се представи по атрактивен за аудиторията начин. Лидия Стойчева е наясно с предизвикателствата, но не се бои да експериментира и влага средства в развойна дейност. Непримиряването със статуковото и непрекъснато тестване на границите на възможностите са сред водещите ѝ стимули в бизнеса. Вдъхновението и мотивацията идват най-вече от високата оценка на потребителите, които трайно се доверяват на продуктите на семейната фирма.

  Всъщност голямата гордост идва и от факта, че всеки детайл в нейния бизнес носи български печат. „От разработването на уебсайта до опаковките – всичко при нас се прави в България от български фирми. Вече имаме изключителни специалисти, хора, които работят с плам и желание. Убедена съм, че все повече български продукти ще се появяват на международните пазари, защото имаме подготвени кадри, които знаят какво и как да направят.”

  Елегантните продукти от серията My.New.Hair в DM са доказателство, че българското качество вече преминава високите бариери и може да заеме достойно място на консервативния австрийски пазар.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации