33.3 C
Виена
сряда, 29 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияФилмът „Стъпки в пясъка” ще бъде достъпен безплатно в Австрия

  Филмът „Стъпки в пясъка” ще бъде достъпен безплатно в Австрия

  -- Реклама --

  Може би вече сте гледали филма „Стъпки в пясъка” на режисьора Ивайло Христов. Може би дори сте успели да му се насладите няколко пъти, защото премиерата му беше в далечната 2010 г. Но лентата е толкова добра, толкова топла и човешка, че си заслужава отново да си я припомним. Или гледаме за първи път.

  След филмите „Доза щастие“ и „Воевода“ българите в Австрия отново получават подарък от платформата за българско кино Gledam.bg. На 18 април (неделя) те ще имат възможност за безплатен достъп до филма (линка ще дадем в края на седмицата). Запазете си час и половина от неделния ден за хубаво българско кино.

  От България до САЩ през Виена

  „Стъпки в пясъка“ е филм на режисьора Ивайло Христов от 2010 година с участието на Иван Бърнев, Яна Титова, Асен Блатечки, Деян Донков, Велко Кънев, Васил Михайлов, Башар Рахал и др. Произведението е удостоено със „Специалната награда на журито“ на 18-тия Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“ (Варна, 2010), както и с „Наградата на публиката“ на 29-тия Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ (Варна, 2010).

  Слави (Иван Бърнев) е успял да избяга в чужбина преди 1989 година. След години прекарани в САЩ той се завръща в България и разказва трагикомични случки от емигрантския си живот, започнал от една екскурзия до Чехословакия и завършил в Америка. По пътя си попада в лагер за емигранти Трайскирхен (Мigrantenlager Тraiskirchen), в близост до Баден, Австрия. След това се мести във Виена, където си намира спътница в живота, но така и не забравя голямата си любов – Нели (Яна Титова).

  Емигрантският път на Слави не свършва в Австрия. Той продължава да търси мястото си в света. Озовава се в Ню Йорк, САЩ, без да познава никого,  „с един сак, малко пари и нито дума английски. Половин година ми се губи. Живял съм, ама като насън.“ Животът в Америка укрепва още по-силно духа му, а падането на Берлинската стена е преломен момент в живота на Слави.


  Актьорът Иван Бърнев за киното и оставените след нас „Стъпки в пясъка“


  До чужбина и обратно в търсене на любовта

  Филмът „Стъпки в пясъка” не разказва само за силата на любовта, която може да преодолява препятствия. Чувствата, проблемите и емоциите, които вълнуват героите, са многопластови и ни разкриват сложните отношения и битки в търсене на истинската обич. Нещо повече – не е достатъчно да намериш и заслужиш любовта, трябва да умееш да я запазиш и да се грижиш за нея.

  Хората, живеещи от години в чужбина, ще разпознаят ситуации, проблеми и тревоги и радости. „Стъпки в пясъка” е история за изборите, които правим ежедневно, за решенията, които взимаме и за последиците от тях, рефлектиращи не само върху нас самите, но и върху хората, които обичаме.

  Нужна е смелост и щипка лудост, за да оставиш познатото у дома и да се впуснеш в непознатите води на емиграцията. Понякога по-трудно се оказва да събереш кураж да се върнеш и погледнеш в очите това, което си оставил.

  Как можем да гледаме филма безплатно от вкъщи?

  През април българите в Австрия ще могат да гледат „Стъпки в пясъка“ благодарение на най-мащабната платформа за легално гледане на български филми „Гледам БГ“.

  Филмът ще бъде достъпен за територията на Австрия от 00:00ч. до 23:59ч. в неделя, 18.04.2021 г. Линк към сайта ще бъде публикуван допълнително в края на седмицата.

  _________________

  Още по темата:

  Гледаме безплатно в Австрия филма „Доза щастие“ благодарение на платформата gledam.bg

  Александър Алексиев, актьор: Когато се отдалечиш от България, можеш да погледнеш нещата от друга перспектива

  Зорница София, режисьор: Румена войвода олицетворява непримиримостта в отстояването на правдата

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации