8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноОт 2 февруари: Промяна в режима на влизане в България

От 2 февруари: Промяна в режима на влизане в България

-- Реклама --

Считано от 29 януари до 30 април България изисква пристигащите в страната да представят документ за отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в страната PCR-тест. Изискването се отнася до българските граждани, гражданите на държави членки на Европейския съюз (ЕС), на страни по Шенгенското споразумение (включително Република Сан Марино, Княжество Андора, Княжество Монако и Държавата град Ватикан) и всички останали държави, посочени в точка 2 на Заповедта.


От 29 януари влизане в България само срещу документ за негативен резултат от PCR тест


Според т.8 от Заповедта на министъра българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в страната и членовете на техните семейства, които не представят документ за негативен резултат от PCR-тест, се поставят под 10-дневна карантина в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощен от него заместник-директор.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

С нова Заповед от 1 февруари министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов дава възможност тази карантина да може да бъде отменена при отрицателен резултат от PCR-тест, извършен 24 часа след пристигането в България. Карантината се отменя в срок до 24 часа от предоставянето на документа, показващ отрицателен резултат от PCR-тест.

В заповедта се казва още, че директорите на регионалните здравни инспекции могат да отменят карантината на съответната група лица, пристигнали у нас в периода 29 януари – 1 февруари. Условието е гражданите да представят документ, показващ отрицателен резултат от проведено в срок до 24 часа от влизането в сила на настоящата заповед PCR-изследване. В тези случаи карантината се отменя до 24 часа след предоставянето на документа.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации