-1.2 C
Виена
вторник, 5 декември, 2023
spot_img
НачалоБългарияТеатърът идва у дома

Театърът идва у дома

-- Реклама --

 

Гледайте онлайн сценичното представяне на новата българска пиеса „Маркет“ от Теодора Георгиева

Дори и пандемията с коронавируса не може да спре младите хора да творят. Във време, когато театрите са затворени, а артистите имат нужда да споделят с публиката си новите си творби, на помощ идват технологиите. И театърът влиза в дома.

Сцена в Jazz-a е платформа за съвременни сценични изкуства в Пловдив, която се стреми да разпространява представления на млади и иновативни български артисти.

В петък (29.01) от 20:00 по beebopcafe.tv  пряко ще бъде излъчено сценично представяне на нова българска пиеса – MARKET от Теодора Георгиева. Това е съвместно събитие на Drama Pact (shorturl.at/lAHPY) и Сцена в Jazz-a (https://www.facebook.com/Scenavjazza).

Въпроси за възрастни

„Мarket” е пиеса за куклен театър за възрастни. Тя представя свят, в който всеки може да постигне консуматорско благополучие като си закупи нова идентичност. Пиесата поставя на преден план конфликта между пазарния натиск да влизаме в лесно контролируеми и конвертируеми идентичности формули (продавани ни от терапевти, експерти и гурута) и вътрешния бунт на личността, която все не успява да се впише и винаги излиза от предписаните ѝ контури. Какво означава призивът “бъди себе си” в свят, в който “всеки е уникален”, но всички са еднакви и едноизмерни? Възможно ли е да запазим себе си в това ново общество? Къде е границата между пазарния ни избор и превръщането на самите нас в продукти?

Пиесата е номинирана в Конкурса за нова българска драматургия „Иван Радоев“, Плевен, 2019 година.

За участниците в събитието

Теодора Георгиева е завършила специалностите „Педагогика на масовата и художествена комуникация“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (2014), както и „Драматургия“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ (2018).

Професионалният ѝ опит като драматург включва: „Хензел и Гретел“, Младежки театър „Николай Бинев“ – София; „От-чая-ни-е“, I am studio – София; „Славеят“, Държавен куклен театър – Сливен, „Вътрешният глас“, Младежки театър „Николай Бинев“,„Храбрият оловен войник“, КТ „Георги Митев“- Ямбол. Участвала е във фестивала “From Page to Stage” (2018), както и в „Панаир на младите – Site-specific 2018“. Сценарист е на късометражния филм „Стъпки“.

Драма пакт е неформална група от писатели и артисти, които споделят ресурси, вместо да се състезават за тях. Замислена е като платформа, която да развива, подпомага и продуцира нови форми и формати в съвременната драматургия.

Сцена в Jazz-a e платформа за съвременни сценични форми, случващата се в Bee Bop Café, с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.

След представлението ще има дискусия с актьорите и автора на пиесата. В нея ще вземат участие и драматурзите Ясен Василев, Иван Димитров и Александър Мануилов.

Модератор на дискусията – Борис Зафиров

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации