3.5 C
Виена
неделя, 5 декември, 2021
spot_img
Още
  НачалоAвстрияХотели и кафенета във Виена се превръщат в класни стаи

  Хотели и кафенета във Виена се превръщат в класни стаи

  -- Реклама --
  кафе "Музеум", Виена
  снимка Cafe Museum

  Коронакризата постави много семейства в деликатната ситуация да превърнат жилищата си не само в място за обитаване, но и в офис, а често и в класна стая. Прекрояването на малките жилища не винаги е възможно и не рядко учениците страдат от липсата на подходящи условия за „посещение” на учебните занимания и подготовка на уроците. Докато те се чудят как да си осигурят някои и друг свободен квадратен метър, хотелите и заведенията стоят празни.

  Добри практики по време на пандемия

  Така се стига до проекта на Община Виена, онлайн платформата Book your room и веригата хотели Accor. Към тях се присъединяват и собствениците на няколко виенски кафенета, които също са готови да предоставят помещенията си на учащите. Те дават живот на „летящите класни стаи” и „летящите учебни кафенета”. Целта е да се предостави допълнително пространство за дистанционно обучение на учениците и студентите, които нямат необходимата техническа инфраструктура или достатъчно място у дома.

  Заместник-кметът на Виена по образованието Кристоф Видеркер заяви, че е ентусиазиран от идеята за „летящи учебни кафенета”, тъй като в момента е изключително важно гарантирането на качествено образование и по време на пандемията. Проектът показва, че в гражданското общество има много добри идеи, които могат да дадат положителни импулси дори в тези трудни времена.

  хотел Меркур, Виена
  Лобитата и конферентните зали на хотелите се превръщат в учебни помещения

  Класна стая в кафене

  Ирмгард Кверфелд, собственичка на някои от най-известните виенски кафенета, сред които „Ландтман” и „Музеум”, е чула за необходимостта от допълнителни помещения за дистационно обучение и веднага се обажда в Общината. „Радвам се, че можем да помогнем за решаването на проблема” , обяснява Кверфелд, която е и председател на Клуба на собствениците на виенски кафенета. Заведенията, които в момента не работят с посетители, са идеалното място за временни класни стаи, защото разполагат с необходимата техническа инфраструктура и гарантират спазването на физическа дистанция и строга хигиена.

  Желаещите да получат място в „летящо учебно кафене” могат да го запазят в онлайн платформата за резервации „Резервирайте своята стая” напълно безплатно.

  Засега в проекта са се включили три кафенетата – „Музеум” и „Фрауенхубер” в централния първи район и The Legends на Ландщрасе, както близо десет хотела в различни части на града.

  Кампанията ще продължи до коледните празници като при необходимост може да бъде удължена.

   

  В материала е използвана информация на EuroComm PR

  Бюро за международни връзки на Община Виена

   

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации