10.5 C
Виена
петък, 30 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНезависимо в коя точка на света се намирате, подсладете деня си с...

  Независимо в коя точка на света се намирате, подсладете деня си с торта „Сахер“

  -- Реклама --

  Оригиналната торта Сахер вече се продава в drive-in зоната пред едноименния хотел във Виена и може да бъде поръчана онлайн от всяка точка на света

  снимка © Hotel Sacher

  Почти няма точка на света, в която коронакризата да не дава отражение върху обществения, политически и културен живот. Бизнесът изнемогва, хората са изнервени. Затова пък се появяват все по-креативни решения, които помагат на всички на да направят деня си по-лек.

  Важно е да имаш добри идеи

  Второто затваряне на Австрия тази година поставя на изпитание туристическия бранш. Липсват многобройните туристи, а сега и местните отново трябва да ограничат излизанията си в града. Но това кара хотелиерския бизнес да бъде по-гъвкав, да търси нови идеи.  Служителите в хотел „Сахер” не стоят със скръстени ръце! Само за няколко дни паркингът пред може би известния виенски хотел бе превърнат в dirve-in-зона, тоест в зона за пазаруване от автомобила. Освен оригиналната торта Сахер, там се продават и сладки кубчета „Сахер”.

  Зоната за пазаруване от автомобила пред хотел е отворена всеки ден от 8 до 19 часа. Веднага щом колата спре, служител на хотела взема поръчката и донася оригиналните продукти „Сахер”до колата на клиента. Всяка покупка може да бъде платена и с безконтактна карта. Идеята за пазаруване от автомобила е добра за живеещите във Виена, но и дори и да не сте близо до австрийската столица, може да се отдаде на сладкото изкушение като си поръча тортата в онлайн магазина на „Сахер” (https://shop.sacher.com/)!

  И още креативни предложения

  Никой не знае колко време ще продължат ограниченията и хората ще си стоят по домовете. Ето защо в „Сахер” работят и по други проекти, за да може хотелът да отиде в дома на хората, когато те не могат дойдат в него, разказва главният готвач Доминик Щолцер. Засега Щолцер не разкрива подробности, но уверява потенциалните клиенти, че всичко приготвено в кухнята на „Сахер” ще бъде опаковано практично, за да може да се транспортира до вкъщи, и най-важното – всички продукти ще бъдат с с гарантирано качество.

  Знаете ли, че…

  … виенската торта „Сахер“, може би най-известната торта в света, е направена за първи път през 1832 г.

  …оригиналната рецепта се пази в строга тайна.

  …днес във Виена се произвеждат 300 000 такива торти годишно, като една трета се сервират във виенския хотел „Сахер“, една трета се продават в хотелския магазин, а една трета се изнася в цял свят – дори в Казахстан и Нова Зеландия.

  …за изпичането на това количество торти са необходими 1,2 милиона яйца, 80 тона захар, 70 тона шоколад, 37 тона кайсиево сладко, 25 тона масло и 30 тона брашно.

  …в  сладкарския цех в Зимеринг-Виена се пекат по 1000 торти на ден, като специален човек разбива необходимите за тази цел 7500 яйца.

  …и днес тортите се приготвят ръчно.

  По информация EuroCommPR –

  Бюро за международни връзки на Община Виена в София

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации