13.7 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияПроектът „Фото Меланж: Есента в моя обектив” приключи. И книгите отиват при...

  Проектът „Фото Меланж: Есента в моя обектив” приключи. И книгите отиват при…

  -- Реклама --

  Гълъбина Георгиева-Русев, Емил Йотинов и Бойко Йорданов са участниците в проекта „Фото Меланж: Есента в моя обектив“, чийто снимки получиха най-много „харесвания“ от читателите на Меланж Булгарен

  Гълъбина Георгиева-Русев, Есен в парка

  Есента е вълшебна художничка. Пъстрите ѝ картините ни радват в парка, в гората, на улицата, в градината, в града с феерията от цветове, от емоции и настроения. През целия месец октомври се радвахме на великолепни гледки от цяла Австрия, защото късчета есенна красота, запечатани в обектива на нашите читатели, пристигаха всеки ден на редакционния имейл.

  В рамките на проекта ни „Фото Меланж: Есента в моя обектив” за четири седмици  42 човека ни изпратиха стотици снимки, от които 142 намериха място в онлайн галериите, които публикувахме всяка неделя. Благодарим на всички участници, които споделиха с нас есенните си импресии. Благодарим и за окуражителните думи и за радостта, с която се присъединихте към идеята ни да създадем място за красота и хармония.

  Ние се радваме на всички получени кадри. Но нашите читатели бяха най-щедри към снимките на Гълъбина Георгиева-Русев „Есен в парка” и „Есен край Дунава”, публикувани в третата ни галерия. Те събраха най-много харесвания (25). Гълъбина избра да получи като подарък романа „Корнелия“ на Емил Ценов.

  Гълъбина Георгиева-Русев, Есенна на Дунава, Донаущад във Виена

  Веднага след тях е снимката на Емил Йотинов „Lichtenberg, St Georgen Im Attergau” със 17 харесвания. За майстора на магията на есенната мъгла е сборникът разкази „Моята бучинска рокля“ на Жанина Драгостинова.

  Емил Йотинов, Lichtenberg, St Georgen Im Attergau

  Сузана Йорданова: Десет въпроса за душата, поезията и живота

  Жанина Драгостинова: Десет въпроса за 44 вълнуващи истории за булчински рокли и любов

  Емил Ценов: Десет въпроса за писането, историята и ролята на случайностите в живота


  Кадърът „Есен в езерото”, запечатил целия блясък на есенното злато, също се радва на 14 харесвания. За фотографа Бойко Йорданов е стихосбирката на Сузана Йорданова „Душата дрънка“.

  Бойко Йорданов, Есен в езерото

  И трите книги, които избрахме за подарък, имат няколко общи черти – те са съвсем нови на книжния пазар, авторите им живеят във Виена и имат силно изразено чувство за красивото и естетичното в живота.

  Когато дадохме началото на проекта „Фото Меланж: Есента в моя обектив“, казахме, че целта на тези онлайн фотогалерии е да бъдат нашето хапче позитивизъм срещу корона вирусът и проблемите, които ни причинява. Искахме с помощта на нашите сънародници да създадем  нещо цветно, прекрасно и мирно, което да  обединява, радва и отприщва творческата ни енергия.

  Надяваме се, че с този проект сме успели да внесем красота и хармония в напрегнатото ни ежедневие и сме ви заредили с повече позитивни мисли и креативни идеи.

  Всички галерии може да разгледате отново тук:

  Фото Меланж: Есента в моя обектив (галерия 1)

  Фото Меланж: Есента в моя обектив (галерия 2)

  Фото Меланж: Есента в моя обектив (галерия 3)

  Фото Меланж: Есента в моя обектив (галерия 4)

   

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации