13.7 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияНовите ограничителни мерки за овладяване на коронавируса в Австрия влизат в сила...

  Новите ограничителни мерки за овладяване на коронавируса в Австрия влизат в сила в неделя, а не в петък

  -- Реклама --

  След като не успя да подготви наредбата в срок, правителството отложи влизането в сила на новите ограничителните мерки за неделя

  Броят на новозаразените в Австрия продължава да нараства и страната отбеляза нов рекорд – 2 435 случая за последните 24 часа (данните са за четвъртък). Новите ограничителни мерки бяха обявени на специлана пресконференция в понеделник и трябваше да влязат в сила от днес, петък, 23 октомври. Наредбата, в която бяха описани, обаче се оказа готова едва няколко часа преди планувания ѝ старт. В четвъртък здравният министър Рудолф Аншобер обяви, че новите ограничителни мерки влизат в сила от неделя, 25 октомври. Оказа се, че наредба предвижда и неща, които не бяха предварително обявени – връща се задължителното спазване на един метър растояние между хората, ограничава се сервирането на алкохол, забранява се използването на пластмасови шлемове.


  Австрия: Затягане на ограничителните мерки. На закрито могат да се събират до шест човека, на открито – до 12


  Ето накратко какво се променя от неделя:

  Заведения: Без точно определени места на закрито могат да се събират до шест човека, а на открито – до 12 човека. Общият брой на децата в групата (до 18 години) не трябва да надвишава шест. На практика на една маса могат да сядат максимум шест човека.

  Ограничения за алкохол: след вечерния час се забранява консумацията на алкохол в радиус от 50 метра около заведенията. Забраната се отнася и за бензиностанции, към които има магазини, и щандовете за бързо хранене.

  Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

  Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

  Забрана за използване на прозрачни пластмасови шлемове: вместо така наречените „Face-Shields“ ще трябва да се носят защитни маски, които покриват плътно носа и устата. Новото правило влиза в сила от 7 ноември.

  Един метър отстояние (Babyelefant ) между хората – правилото не важи за живеещите в едно домакинство.

  Задължителни защитни маски: в затворени обществени пространства, както и на пешеходни подземни пасажи, гари, спирки на обществения транспорт, в превозните стредства и по време на събития. Обитателите на домовете за възрастни хора, посетителите и персонала там също са длъжни да носят маски във всички общи пространства на сградите.


  Дер Щандард: Новите наредби за овладяване на коронавируса разкриват недопустима липса на координация в правителството


  Строги правила при провеждане на събития: При наличие на предварително определени места на закрито могат да се провеждат събития с до 1 000 посетители, а на открито до 1 500. Ако събитието е по-дълго от три часа, могат да се сервират храни и напитки, но само на определените места.

  За събития без точно определени места могат да се събират на закрито максимум шест човека, а на открито до 12. Към тях може да има най-много още шест деца.

  Забавянето на новата наредба, както и част от промените в нея, станаха обект на остра критика от страна на опозиционните партии в парламента.

  ____________

  Още по темата:

  Ковид-19: Без Silvesterpfad за Нова година във Виена

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации