21.1 C
Виена
понеделник, 27 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияФилмът „Февруари” на режисьора Камен Калев е част от програмата на Viennale...

  Филмът „Февруари” на режисьора Камен Калев е част от програмата на Viennale 2020

  -- Реклама --

  „Февруари“, филм на Камен Калев, може да бъде видян в рамките на 58-то издание на филмовия фестивал Viennale 2020

  „Февруари“, четвъртият пълнометражен филм на Камен Калев („Източни пиеси“, „Островът“), копродукция между България и Франция (Waterfront Film & Koro Films), влезе през юни в официалната селекция на фестивала в Кан. През октомври той представя съвременното българско кино на престижния филмовия фестивал Viennale 2020 в австрийската столица.

  За „Февруари“ Камен Калев се вдъхновява от историята на своя дядо. Филмът е поетичен разказ за събитията от живота на един човек – като момче на 8, младеж на 18 и старец на 82. Пътят му в живота изглежда предопределен и монотонен – в родното място и извън него, в жега и в студ, но по всяко време сякаш невидима сила го напъства. Тя е част от нас и по тайнствен начин ни кара да продължаваме напред, към смъртта…, гласи анонсът към филма.

  Освен режисьор, Калев е автор на сценария, стои зад камерата и сам прави монтажа на филма. Иван Чертов е оператор, Петър Дундаков е автор на музиката, а Ива Минева художник по костюмите и сценограф.
  В главната роля е актьорът Иван Налбантов, участват още Христо Димитров -Хиндо, Ненчо Костов и непрофесионалните актьори Лъчезар Димитров и Кольо Добрев.

  Филмовият фестивал Viennale 2020 ще бъде официално открит на 22 октомври. Поради пандемията с Ковид-19 филмите ще се прожектират в повече киносалони при спазване на противоепидемичните мерки. За разлика от миналата година, когато в програмата на фестивала бяха включени 300 творби, тази година техният брой е едва 113.

  Прожекциите на филма са на:

  24 октомври (събота) от 18.00 ч. във Filmcasino,

  25 октомври (неделя) от 16.00 ч. в Urania и на

  30 октомври (петък) от 13.00 ч. в Stadtkino im Künstlerhaus

  Подробности за предварителна регистрация и закупуване на билети ТУК

  ___________________

  Още по темата:

  България участва с копродукция на Виенале 2015

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации