25.3 C
Виена
четвъртък, 11 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЗапочна учебната година и за българчетата в Грац и Клагенфурт

  Започна учебната година и за българчетата в Грац и Клагенфурт

  -- Реклама --

  Започна учебната година за децата в българското училище “Никола Вапцаров” в Грац и в неговия филиал в Клагенфурт. Повече от 75 ученици ще изучават българските букви и ще се запознаят с българските традиции и обичаи, за да не губят връзката си с родината. Филиалът в Клагенфурт бе открит през ноември миналата година по идея на родители от региона.

  Ето какво сподели по повод началото на новата учебна година директорката на училището Десислава Опел.

  Светло и тържествено бе в душите ни в съботния и неделния ден (19-ти и 20ти септември), когато медното училищно звънче оповести началото на учебната година в Българското училище “Никола Вапцаров” в град Грац и в град Клагенфурт, Австрия.

  След края на лятната ваканция в класните стаи отново огряха сияйните и чаровни усмивки на нашите малки и големи ученици. Всички сме въодушевени, ентусиазирани и много щастливи. Започваме новата учебна година изпълнени с усърдие и оптимизъм. Да си пожелаем тя да е ползотворна и успешна! На добър час на всички ученици, учители и родители в град Грац и в град Клагенфур.

  Екипът на Меланж Булгарен пожелава на всички ученици здрава и успешна година, много прочетени книги, нови приятели и весели преживявания.

  __________________

  Още по темата:

  Българското училище „Никола Вапцаров” в Грац отвори филиал в Клагенфурт

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации