19.2 C
Виена
понеделник, 8 август, 2022
spot_img
Още
  Началосъбития2 септември: Протест Виена 5! Да останем заедно в битката за България!

  2 септември: Протест Виена 5! Да останем заедно в битката за България!

  -- Реклама --

  Септември поставя началото на новия политически сезон. Дали ще се стигне до исканата цяло лято от протестиращите оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор? Дали ще има Велико народно събрание и нова Конституция?

  Според проучване на общественото мнение от Сова Харис, представено в централната новинарска емисия на BTv протестите в България се подкрепят изцяло от 48,5% от населението, а 24,7% са „за” протестите, но имат някои претенции към тях. 19,8% категорично са против протестните действия, а 7,2% не могат да отговорят. Според същото допитване за 61,2% от участващите в анкетата основната цел на исканите от Борисов промени в Конституцията е „печелене на време и оцеляване във властта”, 22,4% смятат, че по този начин се поставят за дискутиране важни за обществото проблеми.14,8% не могат да отговарят, а за 1,6% целта на този ход на правителството е друга.

  Искането за свикване на Велико народно събрание ще бъде внесено в българския парламент на 2 септември, сряда. Тогава се очакват масови протести не само в цялата страна, но и в редица градове по света.

  Досегашните пет протеста във Виена бяха белязани с невероятен отзвук. От София до Брюксел не остана човек, който да не следи темата и да не забеляза случващото се по виенските улици. Организаторите на протестите благодарят на всички, които взеха участие и станаха част от тази битка.

  На 2 септември българи във Виена отново ще протегнат ръка за съпричастност със сънародниците си в родината и ще изразят подкрепата си за протестите, искащи оставка на премиера Борисов, главния прокурор Иван Гешев, борба с корупция, премахване на зависимостите от мафията и честни избори.


  „Искаме промяна, а не подмяна!” заявиха българи във Виена на поредния протест


  „Този път формата на протеста ще е по-различна и началната спирка ще бъде и последна, защото искаме да продължим ценната дискусия, която бе заформена на миналия протест”, се казва в съобщението на организаторите. „Решението за избрания модел дойде след множеството позитивни отзиви по повод въпросната дискусия, която се състоя в неделя (30.08) на Karlsplatz”.

  Протест Виена 5! Да останем заедно в битката за БЪЛГАРИЯ!

  КОГА: 2 септември 2020 от 18.00 ч.
  КЪДЕ: Сборен пункт: Karlsplatz, 1010, Wien (около езерото)

  Повече за събитието ТУК

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации