13.5 C
Виена
четвъртък, 29 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияВиена за ценители: Еротични истории от старата столица – разходка с екскурзовод

  Виена за ценители: Еротични истории от старата столица – разходка с екскурзовод

  -- Реклама --

  Елате с нас, за да надникнем заедно в любовните афери и еротични обичаи на виенчани

  Аристократични дворци, великолепни паркове, опера и симфонични концерти. Често това са първите щрихи от портрета на австрийската столица, които очертават един безспорно красив град с богата история и забележителна култура.

  Но истинската плътност и дух на Виена идват от нейните обитатели – от техните любови и изневери, страсти и пороци, увлечения и забавления. Макар и на пръв поглед консервативна, през вековете столицата е била сцена не само за военни подвизи, музикални, архитектурни и художествени постижения,  но и за еротични и любовни тежнения. Не рядко сърдечните пориви на величията са имали отражение и в политическия живот, любовта е вдъхновила не един писател и художник, а сексът и еротиката са били част от ежедневието на града още от римско време.

  Каним ви на разходка из улиците в старата част на Виена, за да погледнем заедно зад видимото и познатото и да открием неподозирани детайли, прелюбопитни подробности и нетолкова широко известни факти, които прибавят нови фрагменти към историята на любимия град. Защото по улиците на Виена с много страст и любовен плам са крачели известни личности като Наполеон и Казанова, еротиката е завладявала изисканите салони на императори и херцози, а най-древният занаят е бил широко разпространен и сред най-обикновените жители.

  Ето какво ни издаде екскурзоводката Диана Пиперова за предстоящата разходка:

  „Накъдето и да поемем във времето и пространството, Ерос ще ни придружава. Маршрутът ни ще премине през Михаелерплац, защото оттам започва римската история на Виена, включително и еротичната ѝ. По пътя си ще се озовем на места, свързани със скрити или почти публични любовни афери, с хомосексуални връзки, доказани, подозирани или много вероятни, със скучни или благодатни за нашата тема Хабсбурги, с драматични събития и големи любови, с „нимфите“ на Грабена, с нравствената полиция на една засегната от изневерите на съпруга си императрица, с разочарованието на Казанова, с българските следи по тази тема. В стария град ще минем през места, които сме свикнали да гледаме и обсъждаме сериозно през призмата на историята и изкуството, този път обаче ще се заровим в пикантерии, в исторически клюки, ще надникнем в спалните на простолюдието и на родените със сребърна лъжичка, защото всички са търсили любов и удоволствия, истински или платени, били са удовлетворени или разочаровани. Тема, стара като света. При всички случаи след това Виена ще ви се види по-цветна и по-многолика”.

  И така, ако сте готови да се потопите в еротичната история на Виена, заповядайте на нашата разходка. За страстта, любовта и еротичните привички на виенчани ще си говорим в сумрака на 24 юли, защото срещата ни този път ще бъде в 19.00 ч.

  Еротични истории от стара Виена – разходка с екскурзовод

  Място на срещата – сладкарница Аида на Щефансплац

  Кога: 24 юли 2020 г. (петък) от 19.00 ч.

  Къде: сладкарница „Аида” на Щафансплац (ъгъла със Singerstr.1)

  Цена: Цената на беседата е 15 евро (с включени слушалки), които се заплащат на място.

  Този път разходката ще бъде с продължителност около два часа.

  Групата ще бъде от максимум 25 човека.

  Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net или на телефон 0650 5311792  е препоръчително! 

  Разходката ще се проведе само при хубаво време.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации