7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: Ограниченията за излизане отпадат от 1 май. От 15 май отварят...

Австрия: Ограниченията за излизане отпадат от 1 май. От 15 май отварят ресторантите.

-- Реклама --

Австрийското правителство обяви, че всички ограничения за излизане на обществени места отпадат от 1 май. Министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер подчерта тази сутрин на специална пресконференция, че изискването за спазване на разстояние от един метър между хората и носенето на маски в обществения транспорт и магазините остава. Разрешава се събирането на до десет човека на едно място. На погребение могат да присъстват до 30 човека.

Разхлабването на рестрикциите става възможно заради постигнатите отлични резултати в ограничаването на разпространението на коранавируса. В момента репродукционният фактор е паднал под 1 и е 0,59, тоест един заразен може да пренесе инфекцията на по-малко от един човек. В същото време броят на новите инфектирани остава стабилно под 100 на ден, с което голямата цел на правителството на този етап е постигната. В момента (28 април към 9.30 ч.) активните случаи в страната са 2 107, излекуваните са 12 580, а починалите – 569.

„За съжаление, борбата все още не е свършила”, предупреди Аншобер и поясни, че мерките ще бъдат постоянно оценявани и при сигнал за покачване на броя на заразените, отново може да бъдат приложени ограничения.


Австрия задържа ниското ниво на нови случаи на заразяване с коронавирус


Както вече беше съобщено ресторанти, кафенета, локали отварят врати от 15 май, а хотелите ще заработят отново от 29 май. На една маса в заведение могат да седнат максимум четирима възрастни и децата с тях. Изискването за отстояние от един метър се отнася не до хората, седнали на масата, а по отношение на останалите клиенти в помещението. Персоналът ще трябва задължително да работи със защитни маски за носа и устата.


Коронакриза: Австрия продължава с разхлабването на ограничителните мерки. Какво се променя от 1 май


Обществените басейни ще отворят от 29 май. Магазините, които отварят от 1 май, ще трябва да осигурят на клиентите си по минимум 10 кв.м пространство, а не както бе посочено досега 20 кв.м

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации