8.8 C
Виена
неделя, 25 февруари, 2024
spot_img
НачалоБългарияАктрисата Татяна Лолова представя във Виена книгата си „Дневници и Делници”

Актрисата Татяна Лолова представя във Виена книгата си „Дневници и Делници”

-- Реклама --

Любимката на поколения българи актриса Татяна Лолова пристига във Виена, за да представи книгата си „Дневници и Делници”. Тя е посветена на любовта на актрисата към съпруга ѝ Славе и започва с последната им Коледа заедно. След като Светослав Светославов – Славето си тръгва от този свят в края на 2018-а, Татяна Лолова отваря старите тетрадки и изважда забравените фотографии, картички и писма, за да си спомня.

„Дневници и делници“ всъщност не е автобиография, а пътуване из спомените. Това е личното тефтерче на Татяна Лолова, пълно с фотографии и бележки, в които актрисата педантично е записала красиви и тежки моменти, пресъздала е по великолепен начин дори емоциите от пътуване към морето през 1979 г., палатката някъде край Бургас.

„На някой тези бележки могат да се сторят скучни или твърде ежедневни. Когато обаче тези преживявания са описани от актриса с тази любов, те вече се превръщат в друг тип събития“, споделя редакторът на книгата Георги Тошев.

В книгата са събрани нейните истински бележки, впечатления и преживявания, случили се през годините и разкрива таланта ѝ да рисува, да прави дизайн на дрехи, да изработва кукли. Особено интересни са потретните описания на редица нейни колеги артисти като Григор Вачков, Невена Коканова, Георги Калоянчев-Калата, Велко Кънев, Калин Сърменов, Цветана Манева, Николай Хайтов, Никола Анастасов, Георги Русев и др. В тези кратки етюди е побрана цяла палитра от настроения – зад думите на Татяна Лолова се усещат и хумора, и болките, и любовта ѝ към живота и професията на артиста. Този своеобразен дневник от 240 страници прави читателя съпричастен към спомените и към умението ѝ човек да подреди живота си такъв, какъвто е.

На срещата в БКИ „Дом Витгенщайн“ гостите ще могат да зададат своите въпроси както към голямата актриса Татяна Лолова, така и към човека, подбрал случките и редактирал книгата – журналистът Георги Тошев.

Татяна Лолова
представя книгата си „Дневници & Делници“
модератор: Георги Тошев – съставител и редактор на книгата

КОГА: 21 февруари (петък) от 18.30 ч.

КЪДЕ: БКИ Дом Витгенщайн, Parkgasse 18
вход свободен

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации