3.7 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
Началоикономикапазар на трудаКак да защитите правата и интересите си като самонаето лице

Как да защитите правата и интересите си като самонаето лице

-- Реклама --

Австрийската федерация на синдикатите организира среща на самонаети лица с представители на синдикалната инициатива Vidaflex

Работите като самонаети лице – болногледач, архитект, дизайнер, фризьор, козметик, шофьор, доставчик? Работите на база договор за изработка (Werkvertrag) или сте Startup предприемач? Със сигурно сте изпадали в ситуация, в която сте искате да има някой, който да защити вашите права и интереси, да ви помогне в счетоводните и данъчни дебри или да ви осигури правна защита.

Статистиката сочи, че към април 2015 г. българските граждани, работещи като самонаетите лица в Австрия, са били 1 450. Към същия период през 2019 г. техният брой е вече 2 300. Интересът към тази форма на заетост обуславя и нуждата както от адекватна информация за правните ѝ особености, така и от синдикална организация, която да се грижи за трудещите се на свободна практика.


Проектът за безплатни правни консултации на български език по трудови и социални въпроси към австрийските профсъюзи е удължен

Жулиен Желев, правен съветник към Австрийската федерация на синдикатите: Информирайте се предварително за трудовите си права


Какво е Vidaflex?

За всички тези случаи може да се обръщате към синдикалната инициатива Vidaflex. Тя е създадена през 2018 г. и е ориентирана към едноличните търговци (без персонал или с до четирима работника) и предлага банков пакет, счетоводно и данъчно консултиране, правна защита и други. Целта на инициативата е да обедини едноличните търговци и да защитава техните права и интереси.

Запознайте се

На 18.02.2020 от 16:00 ч. българите, заети като самонаети лица (Selbständige) в Австрия, ще могат да се срещнат с представител на синдикалната инициатива Vidaflex, която е най-голямата за еднолични търговци в Европа. По време на срещата самонаетите лица от различни браншове ще могат да се запознаят с предимствата и възможностите които им носи членството към синдикалната инициатива, както и да обсъдят актуалнитете проблеми пред самоосигуряващите се.

При нужда ще бъде осигурен превод.

Вход свободен!

КОГА: 18.02.2020 г. от 16:00 ч.
КЪДЕ: Зала О814, партерен етаж
Österreichischer Gewerkschaftsbund
Johann-Böhm-Platz 1, 1020 Wien
U2 Donaumarina

Поради ограничения брой места, се препоръчва предварително записване. Това е възможно чрез формата за регистрация към събитието чрез Фейсбук страницата ТУК, изпращане на имейл на julien.jelev@oegb.at или обаждане на телефон 01 53444 39110.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации