18.6 C
Виена
събота, 27 юли, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеVienna Sunday Cinema представя във Виена българския филм „Доза щастие”

Vienna Sunday Cinema представя във Виена българския филм „Доза щастие”

-- Реклама --

Всички искаме да сме щастливи, но търсенето на щастие може да доведе до много повече жертви от която и да било друга зависимост

Филмът „Доза щастие” не случайно влезе в учебната програма на българските училища. Той засяга зависимости и проблеми, които много бихме искаме да кажем, че ги няма или че не засягат точно нас. Вдъхновена от биографичната книга на журналистката Весела Тотева „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка”лентата разказва за лесното потъване в наркотичната зависимост и трудната битка за излизане от там и търсене на щастие.

„Доза щастие” отговаря на всички критерии за качествено българско кино, на които Мариана Де Мео и Антония Цинова от Vienna Sunday Cinema държат и затова те са решили да го представят на публиката във Виена.


Мариана Де Мео и Антония Цинова: Сред българите в чужбина има жажда за хубаво българско кино


Ударна доза любов

Филмът не е лека и забавна продукция, а поставя въпроси и провокира към размисъл. Направен с финес, нежност и много любов, той е предупреждение и към деца, и към родители, че никой никога не е застрахован да попадне в ситуацията на главната героиня. Няма рецепта нито как да се предпазим, нито как да излезем оттам, но има някои общовалдни ценности, които винаги помагат. И това са любовта, която връща към живота и го изпълва със смисъл, смелостта да се преборим със слабостите и преодолеем срама, вярата и волята да се борим.

Връщането към 90-те години не се фокусира върху битовите детайли на времето, а по-скоро  очертава с едри щрихи характера на времето – загубени морални ценности, пречупени мечти, жажда за щастие и лесен достъп до спринцовки като най-бързия път към него. На този фон главната героиня се бори с демоните, които е допуснала да се настанят в нея. Кой ѝ помага в изтощителната битка ще разберем на 9-и февруари, когато филмът ще бъде показан във Виена.

Прожекцията ще се състои в присъствието на режисьорката Яна Титова, изпълнителката на главната роля Валентина Каролева и актьора и продуцент Александър Алексиев. След края на филма зрителите ще могат да се срещнат и разговарят с тях.

Премиера във Виена на филма „Доза щастие”

КОГА: 9-и февруари 2020 от 13.00 ч.

КЪДЕ: Cine Center Wien

Fleischmarkt 6, 1010

Филмът е подходящ за деца над 11 години.

С участието на:

ВАЛЕНТИНА КАРОЛЕВА
ДИМИТЪР НИКОЛОВ
АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСИЕВ
ИРМЕНА ЧИЧИКОВА
ИВАН БЪРНЕВ
АСЕН БЛАТЕЧКИ
СИЛВИЯ ЛУЛЧЕВА
ВАСИЛ БИНЕВ
ЛИДИЯ ИНДЖОВА
СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ
СТОЯН ДОЙЧЕВ
ЦВЕТАН АЛЕКСИЕВ

оператор: МАРТИН БАЛКАНСКИ
художник: ИВЕЛИНА МИНЕВА
художник констюми: МИРЕЛА ВАСИЛЕВА
музика: КРИСТОФЪР БАРНЕТ
звуков дизайн: МИХАИЛ ДИЧЕВ
режисьор на монтаж: БОХОС ТОПАКБАШИЯН
асоцииран продуцент: НАДЕЖДА ЦВЕТКОВА / ЛУЦИУС БАР

За резервации на билети: viennasundaycinema@gmail.com

Цена на билетите 10 евро.

Повече за събитието ТУК

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации