19.2 C
Виена
понеделник, 8 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоOбразованиеVienna Sunday Cinema представя във Виена българския филм „Доза щастие”

  Vienna Sunday Cinema представя във Виена българския филм „Доза щастие”

  -- Реклама --

  Всички искаме да сме щастливи, но търсенето на щастие може да доведе до много повече жертви от която и да било друга зависимост

  Филмът „Доза щастие” не случайно влезе в учебната програма на българските училища. Той засяга зависимости и проблеми, които много бихме искаме да кажем, че ги няма или че не засягат точно нас. Вдъхновена от биографичната книга на журналистката Весела Тотева „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка”лентата разказва за лесното потъване в наркотичната зависимост и трудната битка за излизане от там и търсене на щастие.

  „Доза щастие” отговаря на всички критерии за качествено българско кино, на които Мариана Де Мео и Антония Цинова от Vienna Sunday Cinema държат и затова те са решили да го представят на публиката във Виена.


  Мариана Де Мео и Антония Цинова: Сред българите в чужбина има жажда за хубаво българско кино


  Ударна доза любов

  Филмът не е лека и забавна продукция, а поставя въпроси и провокира към размисъл. Направен с финес, нежност и много любов, той е предупреждение и към деца, и към родители, че никой никога не е застрахован да попадне в ситуацията на главната героиня. Няма рецепта нито как да се предпазим, нито как да излезем оттам, но има някои общовалдни ценности, които винаги помагат. И това са любовта, която връща към живота и го изпълва със смисъл, смелостта да се преборим със слабостите и преодолеем срама, вярата и волята да се борим.

  Връщането към 90-те години не се фокусира върху битовите детайли на времето, а по-скоро  очертава с едри щрихи характера на времето – загубени морални ценности, пречупени мечти, жажда за щастие и лесен достъп до спринцовки като най-бързия път към него. На този фон главната героиня се бори с демоните, които е допуснала да се настанят в нея. Кой ѝ помага в изтощителната битка ще разберем на 9-и февруари, когато филмът ще бъде показан във Виена.

  Прожекцията ще се състои в присъствието на режисьорката Яна Титова, изпълнителката на главната роля Валентина Каролева и актьора и продуцент Александър Алексиев. След края на филма зрителите ще могат да се срещнат и разговарят с тях.

  Премиера във Виена на филма „Доза щастие”

  КОГА: 9-и февруари 2020 от 13.00 ч.

  КЪДЕ: Cine Center Wien

  Fleischmarkt 6, 1010

  Филмът е подходящ за деца над 11 години.

  С участието на:

  ВАЛЕНТИНА КАРОЛЕВА
  ДИМИТЪР НИКОЛОВ
  АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСИЕВ
  ИРМЕНА ЧИЧИКОВА
  ИВАН БЪРНЕВ
  АСЕН БЛАТЕЧКИ
  СИЛВИЯ ЛУЛЧЕВА
  ВАСИЛ БИНЕВ
  ЛИДИЯ ИНДЖОВА
  СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ
  СТОЯН ДОЙЧЕВ
  ЦВЕТАН АЛЕКСИЕВ

  оператор: МАРТИН БАЛКАНСКИ
  художник: ИВЕЛИНА МИНЕВА
  художник констюми: МИРЕЛА ВАСИЛЕВА
  музика: КРИСТОФЪР БАРНЕТ
  звуков дизайн: МИХАИЛ ДИЧЕВ
  режисьор на монтаж: БОХОС ТОПАКБАШИЯН
  асоцииран продуцент: НАДЕЖДА ЦВЕТКОВА / ЛУЦИУС БАР

  За резервации на билети: viennasundaycinema@gmail.com

  Цена на билетите 10 евро.

  Повече за събитието ТУК

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации