4 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияВиенаНепознатата Виена: Разходка с екскурзовод във Виенската държавна опера

Непознатата Виена: Разходка с екскурзовод във Виенската държавна опера

-- Реклама --

Вярно, че вече няколко пъти сме организирали разходки във Виенската опера. Но Виена е град на музиката, а Операта отдавна се е превърнала в един от символите на австрийската столица. Сигурно затова, постоянно получаваме запитвания кога отново ще посетим красивата сграда и ще поседнем в залата, в която са пели и много български оперни звезди. Първата ни разходка за 2020 година ще бъде именно във Виенската опера.

Харесвана и критикувана, разрушавана и възстановявана, тя продължава да привлича вниманието и интереса на ценителите на оперното изкуство и почитателите на историята. Предлагаме ви да надникнем заедно в нейните дебри, да се разходим из заплетените ѝ коридори и скрити кътчета, да подишаме праха ѝ, да усетим атмосферата ѝ. Когато се разделим, ще знаете много факти, цифри и някои малки тайни, като например какво общо имат войниците с отоплението, кой американски град красят конете-пегаси от фасадата, къде императорът си е пиел чая по време на представление, къде интервюират президента преди откриването на бала и много други – значими или просто любопитни подробности. Ще научим още и с кои моменти от българската история е свързана красивата сграда и кои големи български имена са се изявявали и продължават да жънат успехи на тази престижна сцена. Ще направим обиколка и отвън, за да разкрием детайли и елементи от фасадата, които едва ли сме забелязали досега.

Из богатата и интересна история на музикалната институция отново ще ни преведе нашата обаятелна екскурзоводка Диана Пиперова.

На 8 февруари (събота) 2020 г. в 13.20 ч ще се срещнем пред входа в ляво на Операта. Ще ни познаете по плаката с надпис „Непознатата Виенска опера”. Според разписанието за организирани турове, можем да влезем в 13.45 ч. Разходката из вътрешните помещения трае около 50 минути. Останалото време ще посветим на външната архитектура на знаменитата сграда.

И така.

Непознатата Виена: Виенската държавна опера” – обиколка отвън и отвътре с беседа на български език от професионален екскурзовод

Входът в ляво на сградата, пред който ще се срещнем

Кога: 8 февруари (събота) 2020 г. от 13.20 ч.

Къде: Виенската опера, входът за туристически турове (от лявата страна на сградата), Opernring 2

Цена: За възрастни – 12 евро (с включени слушалки), които се заплащат на място.

За деца и ученици – безплатно (при ползване на слушалки – 2 евро)

Входът за Операта е 9,00 евро, които се заплащат допълнително (за пенсионери над 65 години – 7 евро, за деца и студенти до 27 години – 4 евро).

Предварително записване на адрес diana.piperova@gmx.net   или телефон 0650 5311792 е препоръчително.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации